Rusland - Sint-Petersburg - Rick

Rick deed een Summer school in Electrical Engineering: "Het is een geweldige ervaring om mee te maken."

  • Opleiding: Engineering
  • Instelling: HZ University of Applied Sciences
  • Buitenlandervaring: Summer school in Electrical Engineering
  • Locatie: Sint-Petersburg
Rick in Sint-Petersburg

Hoe kwam je op het idee om naar het buitenland te gaan?

Ik kreeg een mail van mijn studievereniging over een zomerschool. Na wat zoeken op internet had ik besloten om mij op te geven voor een cursus in eletrical engineering, aangezien deze het beste past bij mijn huidige studie.

Wat moest je zelf veel regelen?

Ik moest onder andere mijn visum zelf regelen. Hier had ik een aantal problemen mee, aangezien ik toen ook in het buitenland zat voor mijn studie. Uiteindelijk heb ik het kunnen regelen via een bedrijf wat visums aanvraagt. Dit duurde uiteindelijk een aantal maanden, voornamelijk vanwege mijn minor in het buitenland.

Regelde de universiteit ook dingen voor je?

Ja. De universiteit in Sint Petersburg regelde voor mij een kamer, vervoer vanaf het vliegveld naar mijn kamer en verschillende uitjes in de stad.

Wat heeft het je gekost?

In totaal heeft het mij tussen de € 1.000 en € 1.500 gekost, inclusief de kosten voor de universiteit, de kamer, vlucht en het leven in het algemeen.

Kon je gemakkelijk vrienden maken?

Tijdens mijn verblijf zat ik op een kamer met 2 andere internationale studenten die meededen aan de zomerschool. Samen met meerdere internationale studenten van de verdieping zijn wij vaak de stad in gegaan na de lessen die we hadden op de universiteit.

Denk hierbij aan een boottour door de stad, een ronde door de stad zelf, een bezoek aan een museum en ’s avond uitgaan in het centrum. Met een aantal van de studenten heb ik via WhatsApp en Instagram soms nog contact.

Waarom zou iedereen eigenlijk een tijdje naar het buitenland moeten gaan?

Voor studenten die nog twijfelen om naar het buitenland te gaan voor hun studie: ga! Het is een geweldige ervaring om mee te maken. Je leert nieuwe mensen, culturen en veel andere dingen kennen.

Ook leer je jezelf er beter door kennen, zeker als je nog niet eerder alleen ergens naar toe bent gegaan, het zij voor vakantie of studie. Doordat je met meerdere studenten bent die hetzelfde hebben, kun je elkaar helpen en er zo meer van genieten. Ook zijn er veel mensen vanuit de universiteit die je helpen bij de lessen of bij het zoeken van de leuke plekken in de stad.

Heb je nog tips voor studenten die naar het buitenland gaan?

Zeker:

  • Zorg ervoor dat je op tijd start met alles regelen, zoals aanmeldingen en visums. Het kost meer tijd dan dat je denkt.
  • Als je ergens mee zit of problemen hebt, vraag gewoon om hulp! Met de personen waarmee je contact hebt, vanuit de universiteit zelf en anderen die gaan, hebben dezelfde situatie als jij of hebben de situatie waarschijnlijk al vaker gezien.
  • De belangrijkste: heb plezier! Het is een kans die je niet vaak meer gaat krijgen, dus maak er iets geweldigs van zolang je kan!

Rick

Laatste wijziging: 05-03-2019 10:18