Singapore

Singapore is een welvarende stadstaat in Zuidoost-Azië. De levensstandaard ligt hoog en er zijn vele mogelijkheden voor kwalitatief goed hoger onderwijs. Op het kleine, schone eiland vind je wolkenkrabbers, winkelcentra, jungle en vele tempels. Ga jij deel uitmaken van deze multiculturele plek?

Republiek

Singapore is een presidentiële republiek met Tony Tan Keng Yam als president. De Republiek Singapore bestaat uit 63 eilanden, die tussen Maleisië en Indonesië liggen. Alles bij elkaar zo’n 700 vierkante kilometer. Er wonen bijna 6 miljoen mensen die oorspronkelijk vooral uit China, Maleisië en India kwamen. Singapore staat bekend om haar vele Chinese, taoïstische en boeddhistische tempels.

Stadstaat

Singapore is een stadstaat met een eigen onafhankelijke rechtspraak, inning van belastingen, defensie en buitenlandse diplomatie. Transparantie en betrouwbaarheid zijn er belangrijke politieke pijlers. Daardoor bevindt Singapore zich al jaren aan de top van niet-corrupte landen, zo blijkt ook uit de corruptie-index (Corruption Perceptions Index).

Economie

Sinds de Britse kolonisatie in 1819 heeft Singapore zich ontwikkeld van vissersdorp tot een van de welvarendste landen ter wereld. Het inkomen per hoofd van de bevolking is vergelijkbaar met dat van westerse landen. De Singapore dollar is een stabiele munteenheid.

De haven van Singapore is na Rotterdam de drukste haven van de wereld. De economie van Singapore draait om export van consumentenelektronica, informatietechnologie producten, farmaceutica en een groeiende financiële sector.

Meer weten?

Lonely Planet - Singapore

Laatste wijziging: 04-03-2020 07:12