Stage in Singapore

Via je eigen onderwijsinstelling of bij internationale bedrijven kan je proberen een stageplaats te vinden in Singapore. Maak je internationale curriculum vitae in orde en laat zien wat je kennis en ervaring zijn.

Stageplaats vinden

Hoe vind je een stageplaats in Singapore? Maak om te beginnen gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Denk ook aan grote internationale organisaties. Die hebben vaak een speciaal bureau voor stages bij hun buitenlandse vestigingen. Je kunt ook een stagebemiddelingsbureau inschakelen. Let er bij je keuze voor een bemiddelingsbureau goed op wat wel en niet bij de prijs is inbegrepen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. En er zijn nog meer manieren waarop je een stageplaats kunt vinden.

Stageovereenkomst

Een stageovereenkomst is geen overbodige luxe. Het schept niet alleen duidelijkheid voor jezelf, maar ook voor je onderwijsinstelling en je stageverlener. Het is bovendien iets waarop je kunt terugvallen als je stage niet helemaal verloopt zoals je verwacht had. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. WilWeg helpt je op weg bij het opstellen van een goede stageovereenkomst.

Internationaal curriculum vitae (cv)

Als je in het buitenland een stageplaats wilt vinden, dan moet je duidelijk kunnen maken wat je tot nu toe gedaan en geleerd hebt. Je moet een curriculum vitae opstellen dat ook voor een buitenlandse werkgever begrijpelijk is. Het model-cv van Europass is hiervoor een goed uitgangspunt.

Op de website van Labour Mobility staat een voorbeeld van een CV in Singapore. CV wordt daar trouwens ‘resume’ genoemd. In Azië is het gebruikelijk dat er gevraagd wordt naar de naam, het opleidingsniveau en de baan van je ouders.

Meer weten?

Expertise in Labour Mobility (ELM) heeft een praktische carrièregids voor Singapore gemaakt om je te helpen bij het zoeken naar werk.

AIESEC richt zich op de ontwikkeling van leiderschap van studenten: Global Internship Program

Bekijk het concurrentievermogen van landen wereldwijd op de IMD World Competitiveness Yearbook Ranking. Singapore stond in 2014 op de 3e plaats.

Bekijk het vermogen van landen om (buitenlands) talent aan te trekken op de World Talent Report 2014. Singapore stond in 2014 op de 16e plaats.

Laatste wijziging: 09-08-2018 12:24