Stage op Sint-Maarten

Hoe vind je een geschikte stageplaats? Begin bij je eigen instelling, maar denk ook eens aan internationale ondernemingen.

Via de eigen instelling

Maak gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Vaak levert dat al veel interessante aanknopingspunten op voor een leerzame stage. Neem ook eens contact op met een aantal internationale ondernemingen die je wel interessant lijken. Zij hebben vaak een speciaal bureau voor stages bij hun buitenlandse vestigingen.

Via een stagebemiddelingsbureau

Als je niet alles zelf wilt regelen, kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Er zijn verschillende bemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden. Nuffic heeft een lijst met stagebemiddelingsbureaus samengesteld.

Erkenning studiepunten

Hoeveel studiepunten je krijgt voor je stage is afhankelijk van je opleiding en de duur van je stage. Overleg van tevoren met je eigen studiecoördinator zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Internationaal curriculum vitae (cv)

Als je in het buitenland een stageplaats wilt vinden, moet je duidelijk kunnen maken wat je tot nu toe gedaan en geleerd hebt. Je moet een curriculum vitae opstellen dat ook voor een buitenlandse werkgever begrijpelijk is. Voor een stage op Sint-Maarten kun je je cv gewoon opstellen in het Nederlands. Ook inhoudelijk komt het cv overeen met het Europese cv.

Meer weten?

Zoek een stageplaats op Sint-Maarten

Zoek wereldwijd naar stageplaatsen

Laatste wijziging: 28-06-2018 14:52