Sint-Maarten - Philipsburg - Simone

Simone deed een stage pedagogische wetenschappen: “Ik merkte te laat dat het belangrijk was om op tijd te beginnen met de voorbereidingen.”

  • Opleiding: pedagogische wetenschappen - maatschappelijke opvoedingsvraagstukken
  • Instelling: Universiteit Utrecht
  • Buitenlandervaring: stage bij Student Support Services Division, een onderwijsorganisatie
  • Locatie: Philipsburg

Philipsburg St-Maarten

Hoe kwam je op het idee om naar het buitenland te gaan?

Dat idee ontstond nadat een vriendin van mij voor de studie een aantal maanden in het buitenland was geweest.

Hoe lang ben je in het buitenland geweest?

Ik ben in 2014 voor mijn masterstage vier maanden naar Sint-Maarten geweest.

Hoe heb je je stageplek gevonden?

Mijn stagebegeleider had een aantal vaste stagepartners en bracht me in contact met de Student Support Services Division, de organisatie waar ik stage zou gaan lopen. Helaas was deze organisatie minder op de hoogte van de inhoud van deze stage. Hierdoor moesten er ter plekke stageactiviteiten worden geregeld. 

Hoe lang van tevoren begon je met de voorbereidingen?

Ik merkte te laat dat het belangrijk was om op tijd te beginnen. Zo dien je vaak minimaal een halfjaar vooraf aan de reis te informeren naar beurzen. Het was prettig dat de Universiteit Utrecht al een aantal dingen had genoemd, die ik in orde moest maken voor mijn vertrek. Voorbeelden zijn: internationaal rijbewijs, verzekeringen, financiën, aanvraag beurzen, visum, tickets, paspoort en inentingen. Door op tijd te beginnen met deze dingen, ben je tijdig voorbereid op je reis.

Hoe heb je het gefinancierd?

Helaas kwam ik niet in aanmerking voor een beurs. Dankzij een bijdrage van mijn ouders en mijn spaargeld was het mogelijk om deze reis te ondernemen.

Hoeveel geld was je kwijt aan levensonderhoud?

Gemiddeld genomen was ik per maand ongeveer $ 1250 (= € 919) kwijt, inclusief huisvesting en huurauto.

Hoe vond je huisvesting?

Op basis van informatie van eerdere studenten heb ik contact opgenomen met de organisatie Llink2, die uiteindelijk mijn huisvesting geregeld heeft. Dit duurde enige tijd, maar na een extra telefoontje bleek de huisvesting al geregeld te zijn.

Heb je tips voor studenten die nog naar het buitenland gaan?

Tijdens een buitenlands verblijf spendeer je meer geld, aangezien je ook allerlei activiteiten onderneemt om jouw omgeving te verkennen. Verder raad ik aan je goed te informeren bij eerdere studenten, zaken tijdig te regelen om stress te voorkomen en vooral te genieten van de momenten daar.

SchoolklasWat heb je geleerd van je stage in het buitenland?

Qua stage heb ik minder geleerd dan wanneer ik in Nederland was gebleven, maar deze buitenlandse stage heeft zeker een grote bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke en sociale ontwikkeling. Je bevindt je in een andere omgeving, met andere culturen en dat vereist aanpassingsvermogen en flexibiliteit en vergroot je zelfstandigheid. Er zijn momenten dat je je afvraagt wat je er doet, maar die momenten zijn schaars. Doordat jij in een andere omgeving zit, heb je genoeg afleiding waardoor je thuis niet zo snel mist.

Waarom zou iedereen een tijdje naar het buitenland moeten gaan?

Een stage in het buitenland verrijkt je leven op meerdere gebieden, maakt je sterker en is een ervaring waar je nooit spijt van zult hebben!

Laatste wijziging: 26-01-2017 17:18