Stage in Suriname

De eerste stap op weg naar een buitenlandse stage is natuurlijk de stageplaats. Hoe vind je een geschikte organisatie of een goed bedrijf om bij stage te lopen in Suriname? Begin dicht bij huis.

Via je eigen instelling

Maak gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit om een stageplaats in Suriname te vinden. Vraag hiernaar bij het international office van je opleiding. Denk ook aan grote internationale ondernemingen. Die hebben vaak een speciaal bureau voor stages bij hun buitenlandse vestigingen.

Via een stagebemiddelingsbureau

Wil je niet alles zelf doen, dan kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen om een stageplaats voor je te regelen in Suriname. Er zijn verschillende bemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden.

Erkenning studiepunten

Hoeveel studiepunten je krijgt voor je stage in Suriname is afhankelijk van je opleiding en de duur van je stage. Overleg van tevoren met je eigen studiecoördinator en maak afspraken over je stage en het aantal studiepunten dat je daarvoor krijgt.

Internationaal curriculum vitae (cv)

Europass: internationaal cv

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor Surinaamse werkgevers. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellen. Het model is gemaakt voor gebruik in de Europese Unie, maar ook daarbuiten kun je het EuropassCV gebruiken als voorbeeld.

Voor een stage in Suriname kun je je cv gewoon opstellen in het Nederlands, de officiële taal in Suriname. Ook inhoudelijk komt het Surinaamse cv overeen met het Europese cv.

Laatste wijziging: 25-07-2019 16:16