Thailand - Ao Nang - Pleunie

Pleunie deed een stage sociaal pedagogische hulpverlening: "Een paar volwassenen uit de buurt kwamen hier om Engelse les van ons te krijgen. In ruil voor onze les kregen wij les in Thaise nijverheid."

  • Opleiding: Sociaal Pedagogische Hulpverlening
  • Instelling: Fontys
  • Buitenlandervaring: stage
  • Locatie: Thailand

Pleunie

Het derde jaar van mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening stond in het teken van 10 maanden stage lopen. Ik wilde graag ervaring opdoen in het buitenland dus ik besloot om de tweede helft van de 10 maanden in het buitenland stage te gaan lopen.

Extra leuk

Voor mij was het de eerste keer dat ik alleen ver weg ging, dus ik vond het belangrijk om met een organisatie te gaan. Op het internet vond ik Projects Abroad en wat ik daar zag, sprak me enorm aan. De 24-uurs back-up en de begeleiding voor mijn stage vond ik heel belangrijk. Ik besloot om naar het prachtige Thailand te gaan en daar voor het sociale project Care te gaan werken.

Van tevoren was mij verteld dat ik eerst een zomerkamp ging doen, daarna op een Community Center zou lesgeven en dan met kinderen met een beperking ging werken. 3 verschillende dingen, dus extra leuk!

Thaise nijverheid

Eerst heb ik een zomerkamp georganiseerd en uitgevoerd. Dit deed ik samen met 6 andere vrijwilligers. Het doel van het zomerkamp was de Thaise kinderen in hun zomervakantie wat extra Engels bij te brengen. We hadden elke week een ander thema en daaromheen planden we de lessen. Er werd veel geknutseld, gekleurd en spelletjes gedaan, allemaal met als doel om Engels te leren.

Na een vakantie met mijn familie heb ik een weekje les gegeven op het Community Center bij ons in de straat. Een paar volwassenen uit de buurt kwamen hier om Engelse les van ons te krijgen. In ruil voor onze les kregen we les in Thaise nijverheid. Zo heb ik geleerd hoe ik sarongs moet verven en hoe ik Pad Thai (Thaise noodles) moet maken. Het was erg leuk om zo je buurtgenoten te helpen en ze ook beter te leren kennen.

Helpen

Na deze week ben ik begonnen met mijn stage in het Special Education Center. Dit is een dagopvang voor kinderen met een beperking. Ik hielp de kinderen met de dagelijkse bezigheden zoals ochtendgym en de lunch. Ook organiseerde ik activiteiten en speelde ik met hen. De kinderen deden na de lunch een middagdutje. Dan kwamen er kinderen van buitenaf naar het Center toe om fysiotherapie te krijgen. Omdat ik al 2 jaar ervaring had met het werken met kinderen met een beperking mocht ik ook kinderen behandelen.

Dankzij deze buitenlandervaring heb ik vrienden van over de hele wereld, heb ik gewoond in een van de mooiste landen ter wereld, heb ik een voldoende voor mijn stage en heb ik mensen aan de andere kant van de wereld een handje kunnen helpen!

Pleunie

Laatste wijziging: 22-08-2019 11:58