Stage in Thailand

Er komt veel kijken bij het regelen van een stage in Thailand. Begin met een internationaal curriculum vitae en ga niet weg voordat je een getekende stageovereenkomst hebt.

Stageplaats vinden

Hoe vind je een stageplaats in Thailand? Maak om te beginnen gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Denk ook aan grote internationale organisaties. Die hebben vaak een speciaal bureau voor stages bij hun buitenlandse vestigingen. Je kunt ook een stagebemiddelingsbureau inschakelen. Let er bij je keuze voor een bemiddelingsbureau goed op wat wel en niet bij de prijs is inbegrepen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. En er zijn nog meer manieren waarop je een stageplaats kunt vinden.

Stageovereenkomst

Een stageovereenkomst schept niet alleen duidelijkheid voor jezelf, maar ook voor je onderwijsinstelling en je stageverlener. Het is bovendien iets waarop je kunt terugvallen als je stage niet helemaal verloopt zoals je verwacht had. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. WilWeg helpt je op weg bij het opstellen van een goede stageovereenkomst.

Europass: internationaal cv

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor werkgevers in Ierland. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellen in alle talen van de Europese Unie.

In Thailand kun je je Europese cv gebruiken. Werkgevers vragen vaak om een pasfoto en om gegevens als leeftijd, burgerlijke staat en het gewenste salaris. Maak je cv niet langer dan 2 pagina’s.

Laatste wijziging: 25-07-2019 15:25