Voorbereiding

Als je een stageplaats hebt gevonden, ben je nog niet klaar met de voorbereidingen van je stage in Thailand. Je hebt ook woonruimte en een visum nodig. Denk ook aan je zorgverzekering en maak afspraken over het aantal studiepunten dat je krijgt voor je stage.

Visum

Uitgebreide informatie over visa, inclusief visumaanvraagformulieren, vind je bij de Thaise ambassade en het Thaise consulaat. In Thailand geldt voor mensen vanaf vijftien jaar een identificatieplicht. Het is aan te raden om altijd een kopie van je legitimatiebewijs op zak te hebben.

Zorgverzekering

Je denkt er misschien liever niet aan, maar het kan gebeuren dat je naar het ziekenhuis moet tijdens je stage in het buitenland. Daarom is het verstandig om vooraf uit te zoeken of jouw zorgverzekering voldoende dekking biedt. Lees nu alles wat je moet weten over je zorgverzekering in het buitenland.

Erkenning studiepunten

Hoeveel studiepunten je krijgt voor je stage in het buitenland is afhankelijk van je opleiding en de duur van je stage. Overleg van tevoren met je studiebegeleider of de coördinator internationalisering van je opleiding en maak duidelijke afspraken over je stage en het aantal studiepunten dat je daarvoor krijgt.

Wonen in Thailand

Sommige bedrijven en organisaties hebben iets geregeld voor de huisvesting van hun buitenlandse stagiaires. Is dat bij jouw stageverlener niet het geval, dan moet je zelf op zoek naar woonruimte. Vraag eens aan studenten die al in Thailand zijn geweest hoe zij woonruimte vonden. Je komt bijvoorbeeld met hen in contact via het international office van jouw opleiding. WilWeg heeft nog meer tips om woonruimte te vinden.

Laatste wijziging: 15-11-2016 09:57