Wonen in Turkije

Je gaat natuurlijk niet alleen studeren in Turkije. Waar je woont bepaalt voor een groot deel je studieplezier. In Turkije kun je kiezen voor wonen in een flat van de universiteit of je kunt zelf iets zoeken in de stad. Vaak is dat laatste iets duurder.

Huisvesting in Turkije

De meeste universiteiten hebben een campus of residentie waar je woonruimte kunt huren. Zelf woonruimte zoeken kan ook, maar is vaak duurder dan wat de universiteit je biedt. Het voordeel van zelf of met medestudenten woonruimte zoeken is dat je meer in contact komt met de lokale bevolking. Check altijd bij de instelling waar je gaat studeren wat de mogelijkheden zijn.

Kosten

De kosten van huisvesting zijn afhankelijk van waar in Turkije je gaat studeren en van je eigen wensen. Als je in een grote stad zoals Istanboel gaat studeren, zullen de kosten hoger zijn dan wanneer je in een kleinere stad gaat studeren en wonen.

Een half jaar verblijven in een studentenflat van de universiteit, kost ongeveer € 2000. Buiten de campus kun je voor € 200 tot € 400 per maand woonruimte huren.

De kosten voor levensonderhoud in Turkije zijn ongeveer € 350 tot € 500 per maand, maar ze kunnen oplopen als je je Nederlandse levensstijl handhaaft. Je komt dan al gauw in dure gelegenheden terecht.

Meer weten?

Study in Turkey
www.studyinturkey.com

Lonely Planet over Turkije
www.lonelyplanet.com/turkey

Laatste wijziging: 28-03-2019 14:18