Stage in Vietnam

Om een stageplaats te vinden is een internationaal curriculum vitae handig. Als je een stageplaats hebt gevonden, is het belangrijk dat je ook een stageovereenkomst afsluit.

Stageplaats vinden

Hoe vind je een stageplaats in Vietnam? Maak om te beginnen gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Neem contact op met bureau buitenland of je stagecoördinator.

Denk ook aan grote internationale organisaties. Die hebben vaak een speciaal bureau voor stages bij hun buitenlandse vestigingen.

Je kunt ook een stagebemiddelingsbureau inschakelen. Let er bij je keuze voor een bemiddelingsbureau goed op wat wel en niet bij de prijs is inbegrepen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. En er zijn nog meer manieren waarop je een stageplaats kunt vinden.

Stageovereenkomst

Een stageovereenkomst schept niet alleen duidelijkheid voor jezelf, maar ook voor je onderwijsinstelling en je stageverlener. Je kunt er bovendien op terugvallen als je stage niet helemaal verloopt zoals je verwacht had. Wij helpen je op weg bij het opstellen van een goede stageovereenkomst.

Studiepunten

Bespreek je stageplannen met je stagebegeleider of -coördinator en maak duidelijke afspraken over je stagepunten. Zo hoeft je stage in Vietnam niet te leiden tot studievertraging.

Europass: internationaal cv

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor werkgevers in Ierland. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellenHet model is gemaakt voor gebruik in de Europese Unie, maar ook daarbuiten kun je het EuropassCV gebruiken als voorbeeld.

Laatste wijziging: 25-07-2019 15:23