Studie in Zuid-Korea

‘Stap niet op de schaduw van de onderwijzer’, zeggen de Zuid-Koreanen. Er is kortom veel respect voor onderwijs. Voor buitenlandse studenten is er voldoende keus uit Engelstalige opleidingen. Als je het Hangul voldoende beheerst kun je ook meedoen aan reguliere programma’s.

Hogeronderwijssysteem

Het huidige onderwijssysteem in Zuid-Korea is gebaseerd op het Amerikaanse onderwijssysteem en is zeer gevarieerd. Meer dan 80% van de instellingen is privaat. De vermenging met het bedrijfsleven is groot.

Er zijn drie soorten instellingen en die worden door verschillende organisaties gefinancierd en beheerd: nationale instellingen door het ministerie van Onderwijs, publieke instellingen door lokale besturen en privé-instellingen door individuen of organisaties. Er zijn geen noemenswaardige verschillen in kwaliteit tussen de drie soorten instellingen.

De drie meest prestigieuze universiteiten zijn Seoul National University, Korea University en Yonsei University. Gezamenlijk worden deze drie afgekort als SKY. Ook de nationale universiteiten genieten een goede reputatie.

Het hoger beroepsonderwijs wordt verzorgd door universiteiten (industriële universiteiten, pedagogische universiteiten, broadcast and correspondence universities en cyber universities) en colleges (junior colleges, cyber colleges, technische colleges, colleges in company en graduate school colleges). Colleges bieden voornamelijk beroepsgerichte opleidingen aan met een theoretische en een praktische component. Oorspronkelijk waren er voornamelijk junior colleges in technische richtingen. Later is dit uitgebreid naar meer studierichtingen.

Meer weten?

Ga naar Nuffic Neso Korea

Lees alles over studeren in Korea

Onderwijssysteem Zuid-Korea (350 kB)

Studying in Korea

Laatste wijziging: 09-09-2019 12:59