Stage in Zwitserland

Zoek je een stageplek, dan kan je eigen instelling je helpen. Je kunt ook een commercieel stagebureau inschakelen.

Via de eigen instelling

Hoe vind je een geschikte stageplaats? Maak gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Denk ook aan internationale ondernemingen, die vaak een speciaal bureau hebben voor stages bij hun buitenlandse vestigingen. Loop eens langs bij het international office van je opleiding, of maak een afspraak met je stagecoördinator.

Via een stagebemiddelingsbureau

Wil je niet alles zelf doen, dan kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Er zijn verschillende bemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden. Nuffic heeft een lijst samengesteld met stagebemiddelingsbureaus.

Erkenning studiepunten

Om er zeker van te zijn dat je Zwitserse studiepunten ook in Nederland worden erkend, kun je gebruikmaken van het European Credit Transfer System (ECTS). Binnen dit systeem zijn afspraken gemaakt over de erkenning van studiepunten binnen Europa. Veel hogeronderwijsinstellingen in Europa en de meeste uitwisselingsprogramma’s werken hiermee.

Leg je buitenlandplannen altijd voor aan je studiebegeleider of de coördinator internationalisering van je eigen instelling. Maak goede afspraken over de erkenning van je buitenlandse studiepunten.

Europass: internationaal cv

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor werkgevers in Zwitserland. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellen in alle talen van de Europese Unie.

Meer weten?

Lees meer over werk zoeken en solliciteren in Zwitserland

Lees meer over werken in Zwitserland

Lees meer over carrière maken bij een internationaal bedrijf

Zoek naar (afstudeer-)stages in Zwitserland

Zoek naar praktische trainingen en internationale stages

Ga met AIESEC naar het buitenland

Laatste wijziging: 07-01-2020 16:06