Spanje - Barcelona - Anne

Anne deed een stage tandartsassistente: "Ik was bang om mij eenzaam te voelen. Ik ben nog nooit zo lang zonder mijn ouders geweest."

  • Opleiding: Tandartsassistente
  • Instelling: Da Vinci College
  • Buitenlandervaring: Stage
  • Locatie: Barcelona, Spanje

Anne Casa Batllo

Hoe kwam je op het idee om naar het buitenland te gaan?

Op de middelbare school heb je vaak de kans om met je klas op meerdaagse reizen te gaan. Ik heb dat niet gedaan, omdat ik toen de hoofdrol in een dansvoorstelling had. Ik had dus nooit helemaal alleen een buitenlandervaring meegemaakt. Ik wilde heel graag naar het buitenland toen mijn trajectbegeleider vertelde dat die mogelijkheid er was. Ik heb me toen meteen aangemeld voor de eerstvolgende mogelijkheid. Dat was ongeveer 3 maanden later. Ik heb in samenwerking met mijn school veel kunnen regelen in korte tijd.

Vond je het spannend om naar het buitenland te gaan?

Natuurlijk vond ik het spannend! Het was de eerste keer dat ik voor een lange tijd zonder mijn ouders wegging en dan ook nog eens alleen, zonder vriendinnen of klasgenootjes. Ik was heel erg bang om alleen te zijn. Ik zat bij iemand in huis, namelijk een alleenstaande vrouw die twee kamers in haar huis verhuurde. Ik was vaak alleen in het appartement, maar eigenlijk was dat best fijn. Het geeft je tijd en ruimte om na te denken en dingen te doen die jij wilt doen en leuk vindt!

Anne in BarcelonaMoest je alles zelf regelen?

Nee gelukkig niet! Aangezien ik alles in een korte tijd moest regelen, heb ik veel hulp van mijn stagebegeleider gekregen. Ook een organisatie die buitenlandse studenten in Spanje begeleid, heeft mij geholpen. Zij hebben een stageplek en verblijfplaats voor mij geregeld. Natuurlijk moest ik daar zelf ook wat voor doen, zoals een motivatiebrief in het Engels schrijven, een Europass cv opstellen en een aantal opdrachten en verslagen maken voordat ik vertrok.

Sprak je een beetje Spaans?

Ik sprak geen woord Spaans. Gelukkig kon ik in Barcelona Spaans te leren. Ik heb in een klas gezeten met 10 leerlingen van allerlei verschillende nationaliteiten en heb daar 6 weken lang 2 avonden in de week Spaans geleerd. Natuurlijk spreek ik nu niet echt vloeiend Spaans, maar ik kan mijn weg een beetje vinden. Ik kon de meeste mensen ongeveer verstaan en kon met handen en voeten antwoord geven.

Waarom zou iedereen eigenlijk een tijdje naar het buitenland moeten gaan?

Je leert jezelf vooral goed kennen. Ik merkte zelf dat ik erg zelfstandig ben geworden in die 3 maanden en dat ik ook ondernemender ben geworden. Ik ga nu vaker eropuit in mijn eentje en vind rust in die dingen. Ik heb beter met geld leren omgaan en heb geleerd dat een begroting maken goed van pas kan komen. Het is dus goed voor je ontwikkeling maar het allerleukste is natuurlijk het prachtige land waar je terechtkomt. Een ervaring om nooit te vergeten!

Anne

Laatste wijziging: 30-07-2019 16:51