Spanje - Ordizia - Ibrahim

Ibrahim deed een stage Mechatronica: "Communiceren was ik niet zo erg bang van, maar wat moest ik eten? Dat was een groter avontuur voor mij als moslim."

  • Opleiding: Mechatronica niveau 4
  • Instelling: Da Vinci College
  • Buitenlandervaring: werken in de ochtend en naar school in de middag
  • Locatie: Ordizia

IbrahimHoe kwam je op het idee om naar het buitenland te gaan?

Op mijn ROC werd voorlichting gegeven over internationale stage, met alle uitleg erover en de subsidies waar ik recht op heb. Samen met mijn international-office coördinator heb ik naar de mogelijkheden gekeken en Spanje was de enige optie. Mijn international-office coördinator had contact met het Goierri Eskola college.

Vond je het spannend om naar het buitenland te gaan? 

Op 18 november 2016 ging ik met het vliegtuig naar Bilbao. De spanning begon al op Schiphol. Ik had mijn instrument bij me en zat vol spanning te denken aan wat mij te wachten stond. Na de landing in Bilbao ging ik per bus naar de stad San Sebastian, waar ik een nacht in een hotel verbleef.

Moest je alles zelf regelen?

De volgende dag werd ik opgehaald door de international-office docent Joséba Ramos. De docent bracht me naar mijn appartement in Lazkoa en liet me kennis maken met het bedrijf Ikaslan in Ordizia.

Wat is Ikaslan? 

Dat is eigenlijk een fonds voor de studenten van de Goierri school om ervaring op te doen. Joseba Ramos liet me ook de school zien, want ik ging werken in de ochtend en naar school in de middag. Het was een leuke ontmoeting. Daarnaast moest ik wel mezelf kunnen verzorgen.

Sprak je een beetje Spaans?

Ik kon noch Spaans, noch Baskisch verstaan. Gelukkig had ik een vertaalapplicatie gedownload. Communiceren was ik niet zo erg bang van, maar wat moest ik eten? Dat was een groter avontuur voor mij als moslim.

Hoe heb je dat opgelost?

Gelukkig had ik op dezelfde dag nog een islamitisch slager en een moskee gevonden in de stad Beasain. Dat was maar vijftien minuten lopen.

Waarom zou iedereen eigenlijk een tijdje naar het buitenland moeten gaan?

Normaal gesproken is het belang van een buitenlandse stage om buiten je comfort zone te maar, het voelde voor mij niet zo. Ik had alles wat ik nodig had daar. Ik heb ook nog geweldige vrienden kunnen maken. Ik raad iedereen aan om een buitenlandse stage te volgen, je hebt er recht op! 

Ibrahim

Laatste wijziging: 30-07-2019 16:52