Spanje - Puertollano - Angela

Angela liep voor haar opleiding stage in een dierenopvang in Spanje.

  • Opleiding: Dierenverzorging, niveau 3
  • Instelling: Aeres MBO Barneveld
  • Buitenlandervaring: Stage
  • Locatie: Puertollano, Spanje

Angela in Puertollano

Stage lopen in het buitenland is een bijzondere en waardevolle ervaring. Het is interessant voor je CV, goed voor je persoonlijke ontwikkeling en natuurlijk een geweldig avontuur en daarom ga ik jullie mijn ervaring delen.

Hoe lang ben je in het buitenland geweest?

Mijn naam is Angela en ben 20 jaar oud. Ik ben een student op het Aeres MBO Barneveld. Ik volg daar de opleiding dierverzorging. Ik heb 2 maanden stage gelopen bij Huellas Puertollano (Galgo Project) in Spanje. Het asiel vangt verlaten/mishandelde honden en katten op. Uiteindelijk is het doel, dat alle honden en katten een nieuw huisje krijgen.

Wat heb je daar gedaan?

Mijn stage was een bijzondere en waardevolle ervaring. Het was goed voor mijn persoonlijke ontwikkelingen en natuurlijk een geweldig avontuur om nooit te vergeten! En ik heb enorm veel dingen geleerd zoals: wonden verzorgen, verblijven schoonmaken, honden uitlaten, medicatie aan de dieren geven, voeren en water controleren, honden en katten filmen voor adoptie en liefde geven aan alle dieren.

Hoe was je huisvesting geregeld?

Ik verbleef in een appartement en die deelde ik met andere stagelopers, het was altijd erg gezellig en dus ook weer nieuwe mensen ontmoet die van een andere Nederlandse MBO school kwamen. Ik werd erg zelfstandig omdat wij zelf moesten koken, schoonmaken appartement en kleding wassen natuurlijk.

Hoeveel geld was je ongeveer kwijt aan levensonderhoud?

De boodschappen, vliegtickets en verblijfkosten werden voor een groot deel gesubsidieerd door de school. Het was belangrijk om alle bonnetjes te bewaren. De subsidie was 60 procent van het hele bedrag dat ik kwijt was aan de stage. Dit vond ik heel goed, daarom wil ik het Erasmus en het AERES nogmaals erg bedanken.

Hoe zag je voorbereiding eruit?

De voorbereidingen: het stagebedrijf heb ik via stagemarkt.nl gevonden. Uit een mail, die ik terug kreeg van het stagebedrijf bleek dat ik er stage mocht lopen. Daarna heb ik eerst een begroting gemaakt en een taaltoets gemaakt om te kijken of mijn Engels verbeterd was na de stage (en dit was ook zo).

Heb je tips voor scholieren of studenten die nog naar het buitenland gaan?

Ik raad iedereen aan om in het buitenland een stage te gaan lopen. Omdat het een geweldige ervaring is. En als jij gaat solliciteren bij een bedrijf en ze zien dat jij bij een internationaal bedrijf hebt stage gelopen, dan heb jij gelijk een stapje voor.

Je loopt niet alleen stage in het buitenland: je krijgt ook nog eens een taalcursus zonder dat je het door hebt. En naast het werken kan je in je vrije uren genieten van het land en hun cultuur. Ook leer je nieuwe mensen kennen.

Waarom zou iedereen eigenlijk een tijdje naar het buitenland moeten gaan?

Het is een unieke kans en dit vergeet je, je hele leven nooit meer. Wacht niet maar doe het gewoon en als je terug bent, ben je een ervaring rijker.

Laatste wijziging: 19-07-2019 12:10