Wonen in Spanje

Woonruimte tijdens je studie in Spanje kun je op meerdere manieren regelen.

Huisvesting in Spanje

Spaanse universiteiten bieden verschillende typen huisvesting aan. Je kunt vaak op de campus verblijven, of in een studentenhuis, of bij een gastfamilie. Wil je weten welke services ‘jouw’ instelling biedt? Neem dan rechtstreeks contact op met de universiteit van je keuze.

Veel Spaanse studenten delen een flat. Via Aluni.net kun je zoeken naar woonruimte, een kamergenoot of een gastgezin in vier steden. Ook op andere sites kun je zoeken naar huisvesting in Spanje: 

HousingAnywhere 

Accommodation for Students 

EasyPiso

HabitatgeJove

Idealista

Study Abroad Apartments 

Kosten

Studenten zijn in Spanje gemiddeld € 900 tot € 1.100 per maand kwijt aan levensonderhoud (inclusief huur). Een gedeelde flat kost gemiddeld tussen de € 250 en € 500 aan huur per maand. Op Numbeo vind je een overzicht van gemiddelde prijzen in Spanje.

Vervoer

Spanje heeft goed openbaar vervoer met bussen, treinen en ferry’s. Vooral in de grote steden is het goed geregeld, betrouwbaar en redelijk betaalbaar.

Verder is je Nederlandse rijbewijs geldig in Spanje, ook bij het huren van een auto. Je hoeft dus geen internationaal rijbewijs (IRB) aan te vragen. 

Laatste wijziging: 05-06-2018 11:05