Het Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk kun je studeren aan topuniversiteiten, internationale werkervaring opdoen en je Engels verbeteren. Je leert een andere cultuur kennen en ontmoet mensen van allerlei nationaliteiten.

Brexit

Het Verenigd Koninkrijk stapt uit de Europese Unie. Deelnemers aan Erasmus+ die op 29 maart 2019 in het Verenigd Koninkrijk zijn, kunnen hun uitwisseling voltooien. Ze houden de rest van hun verblijf recht op financiële steun. De langetermijngevolgen van Brexit voor internationale studenten zijn nog onduidelijk.

Feiten en cijfers

Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland en een aantal kleinere eilanden. Daarnaast is er een aantal overzeese gebiedsdelen, zoals Gibraltar en Bermuda. Het grootste eiland (Engeland, Wales en Schotland) wordt Groot-Brittannië genoemd.

Het Verenigd Koninkrijk heeft meer dan 63 miljoen inwoners en is bijna zes keer zo groot als Nederland. Het Verenigd Koninkrijk is nu nog lid van de EU, maar is bezig om uit de Unie te stappen. Het land heeft altijd zijn eigen munteenheid gehad, de Pound Sterling.

Cultuur

De Britten zijn trots op hun eigen gebruiken, zoals high tea, kerstgekte, netjes in de rij staan en het Engelse ontbijt. Britten zijn gevoelig voor titels en rangen. De gemiddelde Brit is beleefd en trapt niet graag op iemands tenen. Pubs vormen een belangrijk onderdeel van de Britse cultuur. Voetbal, cricket, rugby en paardensport zijn erg populair.

Onderwijs

In het Verenigd Koninkrijk bieden zowel universiteiten als niet-universitaire instellingen hoger onderwijs aan. De hogeronderwijsinstellingen geven zowel wetenschappelijk als hoger beroepsonderwijs. Er zijn 160 universiteiten, waaronder bekende universiteiten als Oxford en Cambridge.

Het Verenigd Koninkrijk is met 8.000 Nederlandse studenten per jaar één van de populairste buitenlandse studiebestemmingen.

Lees meer in de pdf 'Onderwijssysteem Verenigd Koninkrijk'.

Onderwijssysteem Verenigd Koninkrijk (298 kB)

Meer weten?

Lees de Commisceo Global Culture Guide voor meer informatie over het Verenigd Koninkrijk als geheel, gewoontes en gebruiken en fun facts.

Laatste wijziging: 05-02-2019 10:19