Stage in het Verenigd Koninkrijk

Een stage in het Verenigd Koninkrijk kun je zelf regelen, via je opleiding of via een stagebemiddelingsbureau.

Via je eigen opleiding

Gebruik de contacten van je eigen opleiding. Neem contact op met het bureau buitenland van je opleiding of je stagecoördinator.

Sommige internationale ondernemingen bieden zelf stages bij buitenlandse vestigingen aan.

Via een bemiddelingsbureau

Je kunt ook een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen.

Stagepunten hoger onderwijs

Een stage in het Verenigd Koninkrijk hoeft niet te leiden tot studievertraging. Je kunt je Britse stagepunten meenemen naar Nederland dankzij het European Credit Transfer System (ECTS).

Bespreek je stageplannen met je stagebegeleider of -coördinator en maak duidelijke afspraken over je stagepunten.

Mbo-stages

Een mbo-stage moet altijd plaatsvinden in een erkend leerbedrijf. Kijk voor mbo-stages in het Verenigd Koninkrijk op www.stagemarkt.nl.

Stage-ervaringen

Lauren studeert fotografie aan het Grafisch Lyceum Rotterdam en liep stage bij een fotostudio in Londen. ‘Van tevoren vond ik het best spannend. Londen is maar een uurtje vliegen, maar toch. Ik werd op mijn stageplek met open armen ontvangen. In de creatieve industrie is het niet makkelijk om werk te vinden. Hoe meer ervaring je tijdens je studie kunt opdoen, hoe beter. Er zijn in Engeland zoveel meer tijdschriften en fotostudio’s, wie weet levert de stage me later een baan op. Daarom besloot ik naar het buitenland te gaan’.

Meer ervaringsverhalen over het Verenigd Koninkrijk

Europass: internationaal cv

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor werkgevers in het Verenigd Koninkrijk. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellen in alle talen van de Europese Unie.

Brexit

Kijk voor de laatste informatie over Brexit op de website van de Britse overheid: www.gov.uk/guidance/brexit-guidance-for-eu-students-in-the-uk

Laatste wijziging: 21-01-2020 12:12