Verenigd Koninkrijk - Cheltenham - Aaron

Aaron deed een stage International Business: "Ik heb nooit spijt gehad van de keuze om een tijd in het buitenland te wonen. Het heeft me veranderd als persoon."

  • Opleiding: International Business
  • Instelling: Hogeschool Zuyd
  • Buitenlandervaring: Half jaar stage
  • Locatie: Cheltenham
Aaron in Cheltenham

Hoe heb je je stageplek gevonden?

Ik heb 2 buitenlandse ervaringen meegemaakt: een half jaar uitwisseling in Brazilië en een half jaar stage bij Abercrombie & Kent in Cheltenham in Engeland. Via school kwam ik aan deze mogelijkheden en het sprak mij meteen aan.

Hoe heb je het gefinancierd?

Ik heb vooral gebruikt gemaakt van het geld dat ik had gespaard en studiefinanciering. Voor mijn periode in Engeland kreeg ik nog als extra een Erasmus beurs. Op een gegeven moment werd het wel krap waardoor ik een extra lening heb gepakt. Vooral in Engeland kon het best duur zijn.

Hoeveel geld was je ongeveer kwijt aan levensonderhoud?

Hoeveel ik ongeveer kwijt was maandelijks kan ik me niet zo goed herinneren. Vooral de extra activiteiten zoals reizen kunnen veel kosten.

Moest je zelf nog veel regelen? 

Ik heb veel dingen zelf moeten regelen. Ik heb alles zelf geregeld: kamer, bankrekening, inschrijven bij een huisarts, etc. Het was allemaal niet lastig, kan alleen som verwarrend zijn door de verschillen met Nederland.

Hoe lang van tevoren begon je met de voorbereidingen?

Mijn voorbereidingen liepen prima. Ik had maar 2 maanden nodig om me voor te bereiden, omdat het alleen mijn kamer was dat ik moest regelen van te voren.

Hoe en waar vond je huisvesting?

Via een app. Ik woonde in een studentencomplex op loopafstand van mijn stage. Alles was zeer goed bereikbaar.

Wat deed je nog meer in Cheltenham, behalve stagelopen?

Ik heb veel rondgereisd en events bezocht, zoals concerten, voetbalwedstrijden en album releases van artiesten. Ook werd er veel gedaan met mijn stage, naar de kroeg met z’n allen of op stap.

Kon je veel vrienden maken?

Ik heb veel vrienden overgehouden aan deze tijd, omdat ik niet bang was om in contact te komen met vreemdelingen. En ik heb nog altijd contact met ze.

Wat heeft jouw tijd in het buitenland je opgeleverd?

Ik heb nooit spijt gehad van de keuze om een tijd in het buitenland te wonen. Het heeft me veranderd als persoon. En het bracht me veel nieuwe mogelijkheden en relaties doordat ik anders naar dingen ging kijken en beter ging begrijpen op welke fronten ik moest veranderen.

Aaron

Laatste wijziging: 09-12-2019 12:50