Verenigd Koninkrijk - Guildford - Mayke

Mayke deed een stage microbiologie: “Een geweldige ervaring die ik anders nooit zou meemaken.”

  • Opleiding: analist (specialisatie: microbiologie), niveau 4
  • Instelling: ROC Midden Nederland
  • Buitenlandervaring: Stage bij het laboratium van Surrey University
  • Locatie: Guildford

Mayke

Hoe kwam je op het idee om naar het buitenland te gaan?

Ik wilde graag een andere taal beter leren spreken. België vond ik te dichtbij en in Canada, waar familie woont, vond ik helaas geen geschikte stage. Het is Engeland geworden.

Is het gelukt om beter Engels te leren?

Ik heb Engelse boeken gelezen om aan de taal te wennen. Ze gaven mij complimenten over mijn taal, dat stimuleert erg. Ik ben ook een stuk zelfstandiger geworden.

Is Guildford een leuke stad?

Ik woonde samen met andere studenten in een huis. Guildford is leuke en gezellige stad met een grote universiteit en een muziekschool. Elke avond is er wel ergens iets te doen. Ontzettend leuk al die bandjes en muzikanten die spelen in de stad. Ik ben er volledig ingedoken en heb er veel vrienden aan overgehouden.

Wat was het allerleukst?

Ik trok veel op met mijn huisgenootje. Op een dag zei ze: ‘Kleed je om voor een zakendiner’. We gingen naar Lord’s. Dat is het grootste en meest geweldige stadion voor cricket-wedstrijden. Gelukkig had ik een nette jurk meegenomen. Het was geweldig: ontvangst met champagne, een luxe diner en een veiling met dure cricketspullen. Een geweldige ervaring die ik anders nooit zou meemaken.

Heb je tips voor scholieren of studenten die nog naar het buitenland gaan?

Begin vroeg met plannen en regelen. Minimaal een half jaar tot een jaar van tevoren. Vooral als je buiten Europa gaat. Regel dan op tijd je visum. Betrek op tijd docenten van je school bij je plannen. Laat ze weten waar je naartoe wilt en wat je zoekt. Dan kun je op de stage ook genieten van de andere dingen. O ja, en zet je OV-kaart op tijd stop.

Mayke

Laatste wijziging: 30-07-2019 16:53