Verenigd Koninkrijk - Londen - Lauren

Lauren deed een stage fotografie: "Vooral door mijn stage heb ik veel vrienden gemaakt."

  • Opleiding: Fotografie, niveau 4
  • Instelling: Grafisch Lyceum Rotterdam
  • Buitenlandervaring: stage bij Lumiere London
  • Locatie: Londen

Lauren

Hoe heb je jouw stage gevonden?

Mijn stage heb ik gevonden via www.stagehuis.nl. Zij gaven mij drie opties, maar eigenlijk zat hier niet echt iets voor mij tussen. Ik heb toen om een vierde optie gevraagd en dit was de stage bij Lumiere in Londen waar ik voor gekozen heb.

Hoe heb je jouw woning in Londen gevonden?

Ik ben eerst gaan zoeken op internet, maar ik vond het erg moeilijk om een geschikte woning te vinden. Ik heb contact opgenomen met een ver familielid dat in Londen woont. Via hem heb ik uiteindelijk mijn kamer gevonden.

Hoe heb je jouw stage in Londen gefinancierd?

Tijdens mijn stage ontving ik een Erasmusbeurs. Daarnaast kreeg ik een vergoeding voor het stopzetten van mijn OV-chipkaart en ontving ik uitwonende studiefinanciering. Ook had ik wat geld gespaard en kreeg ik wat geld van mijn ouders waar ik in Londen leuke dingen van kon doen.

Heb je veel nieuwe contacten kunnen leggen tijdens je verblijf in Londen?

Ja, absoluut! Vooral door mijn stage heb ik veel vrienden gemaakt. Ik werkte in een team met veel jonge mensen en daar heb ik veel tijd mee doorgebracht.

Heb je nog tips voor studenten die in het buitenland willen studeren?

Begin op tijd met alle voorbereidingen. Als je naar Londen wil gaan kan ik het echt aanraden om met de trein te reizen. Je kan dan meer bagage meenemen en je staat zo midden in Londen.

Lauren

In de fotostudio

Laatste wijziging: 30-07-2019 16:53