Wonen in het Verenigd Koninkrijk

Vraag of je stagebedrijf kan helpen bij het vinden van woonruimte.

Je kunt ook zelf op zoek gaan naar woonruimte en huisgenoten, bijvoorbeeld via de volgende sites: 

Accommodation for Students

UK Council for international Student Affairs

Save the student

Studentpad

SpareRoom

Moveflat

Huisgenoot

Sommige plekken zijn erg duur qua woonruimte. Een huisgenoot is dan een goede optie. Je kunt er een zoeken via sites als OK Roommates en UK Easy Roommate. Je kunt ook een advertentie plaatsen via www.gumtree.com.

Kosten

In de regio Londen en in Oxford en Cambridge ben je gemiddeld voor levensonderhoud, inclusief huur, zo'n € 1.150 per maand kwijt. In het centrum is dat vaak meer. Elders in het Verenigd Koninkrijk moet je rekenen op zo’n € 900 per maand. 

Korting

Met een kortingskaart van de National Union of Students (NUS) kun je korting krijgen op bijvoorbeeld boeken, bioscoopkaartjes en kleding. De kaart kost ongeveer € 15 per jaar. Je kunt hem aanvragen bij NUS. In het Verenigd Koninkrijk wordt vaak studentenkorting aangeboden. Vraag er altijd naar!

Lees nog meer budgettips en check de gemiddelde prijzen in het Verenigd Koninkrijk.

Reizen

Studenten die jonger zijn dan 25 jaar kunnen een kortingskaart voor de spoorwegen aanvragen. Deze kaart kost ongeveer € 35 per jaar. Met deze kaart krijg je 30 procent korting op alle openbaar vervoer. Meer informatie over studentenkortingen vind je bij Railcard. Kijk voor goedkope busreizen op de website van Megabus.

Verder is het goed om te weten dat je voor het Verenigd Koninkrijk geen internationaal rijbewijs (IRB) hoeft aan te vragen. Je Nederlandse rijbewijs is er gewoon geldig.

Brexit

Kijk voor de laatste informatie over Brexit op de website van de Britse overheid: www.gov.uk/guidance/brexit-guidance-for-eu-students-in-the-uk

Laatste wijziging: 21-01-2020 12:12