Verenigd Koninkrijk - Eastleigh - Samantha

Samantha ging voor een half jaar als au pair naar Engeland: "Ik heb er een tweede familie bij aan de andere kant van de wereld!"

  • Buitenlandervaring: au pair als tussenjaar
  • Locatie: Eastleigh, Engeland

Samantha Klerx

Ik ben in juni 2010 voor zes maanden naar Engeland vertrokken om als au pair in Eastleigh aan de slag te gaan. Ik heb daar voor drie geweldige jongens gezorgd die op dat moment één, drie en vier jaar oud waren.

Au pair Engeland

Na de havo ben ik begonnen met de studie Communicatie, waar ik het maar vier maanden heb uitgehouden. Ik wist toen niet wat ik precies wilde gaan doen. Een buitenlandervaring heeft me altijd al aangesproken en dit was de perfecte tijd en kans! Via Google ben ik gaan zoeken naar een goede invulling van mijn tussenjaar. Mijn voorliefde voor kinderen en het graag Engels willen leren in het buitenland paste perfect bij het au pairprogramma.

Travel Active heeft mij in het gehele proces begeleid en zelfs nog na terugkomst waren ze erg geïnteresseerd in mijn avontuur. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook is de begeleiding erg persoonlijk en dat zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt voordat je aan het avontuur gaat beginnen.

Hechte band

Het voordeel van een au pair zijn is dat je bij een familie inwoont en dus kost en inwoning ontvangt. Ook ontvang je zakgeld voor de uren die je voor de familie werkt en met dit zakgeld kon ik goed rondkomen. Ik kon in het weekend leuke uitstapjes maken en zelfs soms wat sparen. Je bouwt door het inwonen bij de familie erg snel een band op met de kinderen en de ouders.

Van een buitenlandervaring leer je ontzettend veel, je komt jezelf tegen en je wordt echt zelfstandiger. Ik ben zelf nog zo enthousiast over mijn ervaring, terwijl dat alweer vier jaar geleden is. Ik denk er nog erg vaak aan terug en heb een paar keer in de week contact met mijn host-familie. Zij wonen inmiddels weer in Amerika (waar ze vandaan komen) en ik ben ze daar zelfs al een keer op gaan zoeken. Ik heb er een tweede familie bij aan de andere kant van de wereld!

Grijp de kans dus, want anders krijg je er spijt van.

Samantha

 

Laatste wijziging: 10-10-2014 10:11