Verenigd Koninkrijk - Exeter - Sanne

Sanne deed een Erasmusuitwisseling in Exeter: ‘Mijn lokale vrienden namen mij mee naar evenementen of mooie plekken in de omgeving en leerden mij nieuwe dingen die ik anders nooit gedaan of geweten zou hebben en dit maakte mijn tijd nog mooier.'

  • Opleiding: Beweegingswetenschappen
  • Instelling: Vrije Universiteit
  • Buitenlandervaring: Erasmusuitwisseling
  • Locatie: Exeter

Sanne in Exeter

Waarom wilde je naar Exeter?

Op de website van de Vrije Universiteit (VU) kon ik alle plekken bekijken waar ik met mijn studie Bewegingswetenschappen een semester kon studeren. Na lang wikken en wegen werd de universiteit in Oslo mijn eerste keus en de University of Exeter in Zuid-Engeland mijn tweede. Ik werd niet aangenomen in Oslo, maar wel door de University of Exeter. Dit had niet beter kunnen uitpakken.

Hoe heb je je tijd in het buitenland gefinancierd?

Via de VU heb ik de Erasmus beurs aangevraagd. De rest heb ik zelf bekostigd door te sparen. Dit was voldoende.

Moest je veel zelf regelen?

Ik moest nog aardig wat documenten voorbereiden, zoals de Grant en Learning agreement die ik nodig had om mijn beurs te krijgen. Plus een algemene motivatie schrijven waarom ik in het buitenland wilde studeren en per universiteit een korte motivatie. Daarnaast was een CV nodig en een document om mijn OV-vergoeding voor het buitenland aan te vragen. Dat was vrij veel werk, wat ik verspreid heb over een heel jaar.

Hoe vond je huisvesting?

Via Engelse huisvestingssites. Ik had mij ingeschreven voor meerdere. Via Facebook vond ik een Spaans meisje dat in dezelfde situatie zat. Samen zijn wij gaan zoeken naar een huis. Dat vonden we uiteindelijk via de site Spareroom.

Hoeveel geld was je kwijt toen je in het buitenland was?

Ik was ongeveer €700 euro per maand kwijt aan huur, eten en drinken. Daarnaast kan je het min of meer zo duur maken als je zelf wilt. Dit ligt bijvoorbeeld aan de eventuele sport die je wilt beoefenen, uiteten gaan, shoppen, uitgaan en de tripjes die je onderneemt.

Wat deed je in je vrije tijd?

Mijn tijd in het buitenland was de beste tijd van mijn leven! In de introductieweek werden honderden verschillende verenigingen gepromoot en kon je taster sessions bijwonen, oefensessies waarbij je gratis activiteiten van deze verenigingen kon uitproberen. Ik ben gaan tennissen voor een semester (ongeveer 3 keer per week). Daarnaast was er elke woensdag een feest van de tennisvereniging.

Kon je makkelijk vrienden maken?

Mijn vrienden maakte ik in twee verschillende groepen: de internationale studenten en leden van de tennisvereniging. Met veel van deze vrienden plan ik nog heel lang contact te houden na mijn uitwisseling.

Heb je nog tips?

Mijn grootste tip voor studenten die in het buitenland gaan studeren: stap buiten je groep van internationale vrienden en maak ook lokale vrienden! Mijn lokale vrienden namen mij bijvoorbeeld mee naar evenementen of mooie plekken in de omgeving en leerden mij nieuwe dingen die ik anders nooit gedaan of geweten zou hebben en dit maakte mijn tijd nog mooier.

Sanne

Sanne is ambassadeur voor WilWeg. Wil je meer weten over haar tijd in Exeter? Of wil je haar vragen hoe zij bepaalde dingen heeft geregeld? Neem dan contact met haar op.

Neem contact op

Laatste wijziging: 04-06-2019 16:53