Financiering

Studeren in het Verenigd Koninkrijk, maar wie gaat dat betalen? Je krijgt te maken met hogere kosten dan hier, maar er zijn mogelijkheden om je studie-avontuur te financieren. Er zijn diverse beurzen beschikbaar. WilWeg helpt je met een voorbeeldbegroting.

Collegegeld

Het collegegeld varieert per instelling, niveau en opleiding.  Het collegegeld voor een undergraduate opleiding is maximaal £9.000 (ongeveer € 10.000). Voor een postgraduate opleiding kan dat oplopen tot £52.000  (ongeveer €58.000). Bekijk een overzicht van collegegelden in het Verenigd Koninkrijk op  Save the student. Neem contact op met de onderwijsinstelling voor de exacte bedragen.

Studiefinanciering

In veel gevallen kun je studiefinanciering ontvangen tijdens je studie in het Verenigd Koninkrijk. Als voorwaarde moet je als voltijdstudent ingeschreven blijven staan aan een Nederlandse universiteit of hogeschool en moet je studie deel uitmaken van je Nederlandse opleiding. Lees meer op de pagina over studiefinanciering in het buitenland

Wil je je volledige studie in het Verenigd Koninkrijk doen? Dan moet je bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aanvragen of je je studiefinanciering mee mag nemen. Ga naar de website van DUO voor de voorwaarden, aanvullende informatie en het aanvraagformulier.

Brexit en Erasmus+

Met een beurs van Erasmus+ kun je studeren of stage lopen binnen Europa. Of je na de Brexit nog steeds met een beurs van Erasmus+ naar het Verenigd Koninkrijk kunt gaan is nog onduidelijk. Als je op 29 maart 2019 al met een beurs van Erasmus+ in het VK was, kun je je uitwisseling voltooien en houd je recht op je beurs. 

Universiteiten en hogescholen die meedoen aan Erasmus+ maken onderling afspraken over het aantal studenten dat ze uitwisselen. Informeer bij je studiecoördinator of jouw onderwijsinstelling deelneemt en welke mogelijkheden er zijn.

Andere studiebeurzen

Britse beurzen voor internationale postgraduate studenten kun je zoeken via Education UK.

De Beursopener is een handige zoekmachine voor buitenlandse beurzen en fondsen. Je kunt ook zoeken op studierichting.

Begroting

Als je een beurs aanvraagt moet je altijd een begroting opstellen. Hoe je dat kan doen en waar je allemaal rekening mee moet houden, vind je in de voorbeelden en richtlijnen op deze website.

Brexit

Kijk voor de laatste informatie over Brexit op de website van de Britse overheid: www.gov.uk/guidance/brexit-guidance-for-eu-students-in-the-uk

 

Laatste wijziging: 21-01-2020 12:09