Studeren in Londen

Een uitwisseling naar Engeland is niet alleen goed voor je Engels. Je maakt ook kennis met een andere cultuur en leert jezelf beter kennen. Ben jij al overtuigd en wil je studeren in Londen? Lees dan snel verder en ga goed voorbereid op reis.

Waarom studeren in Londen?

Er zijn meer dan honderd hogeronderwijsinstellingen in Londen die samen misschien wel meer dan duizend verschillende opleidingen aanbieden. De studie die jij in gedachten hebt, zit daar vast ook wel tussen.

Lees meer over studiemogelijkheden in Londen

Toelating

Britse universiteiten bepalen zelf hun toelatingsbeleid. De taaleisen verschillen bijvoorbeeld per onderwijsinstelling. Studieresultaten wegen over het algemeen zwaar mee in de selectie. Zorg dus voor zo hoog mogelijke cijfers als je wil gaan studeren in Londen.

Lees meer over toelating

Financiering

Studeren in Londen kost geld. Hoeveel hangt af van de opleiding die je kiest. In veel gevallen kun je je Nederlandse studiefinanciering meenemen naar het buitenland. Daarnaast kun je proberen een extra studiebeurs aan te vragen.

Lees meer over financiering

Zorgverzekering

Of je nu gaat studeren in Londen of voor een uitwisseling naar Engeland gaat, je moet sowieso even contact opnemen met je zorgverzekeraar. Soms staat er namelijk in de kleine lettertjes dat je het moet melden als je voor langere tijd naar het buitenland gaat.

Lees meer over je zorgverzekering

Wonen in Londen

Woonruimte huren is niet goedkoop als je gaat studeren in Londen. Misschien voel je je ook wel thuis bij een gastgezin? Dat is relatief goedkoop. Er zijn veel manieren om onderdak te regelen voor je uitwisseling in Engeland.

Lees meer over wonen in Londen

Uitwisseling Engeland

Wil jij er een tijdje tussenuit via een uitwisseling? Engeland is een populaire bestemming. Het is niet ver weg, je spreekt de taal waarschijnlijk al aardig en het is een leuke en leerzame ervaring.

Lees meer over uitwisseling Engeland

Laatste wijziging: 25-03-2019 11:21