Stage in de Verenigde Staten

Stages zijn in de VS minder gebruikelijk dan in Europa. Je bent vaak op jezelf aangewezen en moet veel zelf regelen. Vraag je opleiding om te helpen of schakel een stagebemiddelingsbureau in. Begin ruim een jaar van tevoren met zoeken naar een stageplek en de andere voorbereidingen.

Via je eigen opleiding

Gebruik de contacten van je eigen opleiding. Neem contact op met het bureau buitenland van je opleiding of je stagecoördinator.

Sommige internationale ondernemingen bieden zelf stages bij hun buitenlandse vestigingen aan. Ook kun je je netwerk inzetten om een stageplek te vinden. Schakel vrienden, familie, kennissen en collega’s in. Wie weet welke mooie connecties zij hebben.

Via een stagebemiddelingsbureau

Wil je niet alles zelf doen, dan kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Er zijn verschillende bemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden.

Stagepunten hoger onderwijs

Leg je stageplannen voor aan je stagebegeleider. Maak goede afspraken over de erkenning van je stage in de VS. Bespreek aan welke voorwaarden je stage moet voldoen om er studiepunten voor te ontvangen.

Een mbo-stage in de VS

De VS is een interessante stagebestemming als je een opleiding doet in Groen of Gastvrijheid, zoals dierverzorging, veehouderij, paardensport, manager/ondernemer horeca, Travel & Hospitality en facilitaire dienstverlening.

Er zijn ook stagemogelijkheden als je een ICT-opleiding volgt of een creatieve studie doet zoals Mediavormgeving of AV-specialist.

Een mbo-stage moet altijd plaatsvinden in een erkend leerbedrijf. Kijk voor mbo-stages in de VS op www.stagemarkt.nl.

Stage-ervaringen

Nathan doet de opleiding podium- en evenemententechniek aan het Grafisch Lyceum Rotterdam en liep stage in Phoenix: "Als je het echt wil, moet je er ook helemaal voor gaan. Veel mensen in mijn omgeving zeiden dat het mij niet zou lukken en dat het risicovol was. Ik ben er toch voor gegaan en heb een super tijd gehad in Amerika." 

Meer ervaringsverhalen over de VS

Resume

Zorg dat bedrijven in één opslag kunnen zien wat je gedaan hebt. In de VS is een resume gebruikelijker dan een cv. Een resume is korter en verhalender dan een cv. Beschrijf je belangrijkste prestaties en vertel wat je doelen zijn. Probeer jezelf te verkopen!

Meer weten?

Stage lopen in de Verenigde Staten

Carrièregids over werk zoeken in de VS

Laatste wijziging: 06-06-2019 12:09