Verenigde Staten - Fort Lauderdale - Tommy

Tommy deed een stage international hospitality management: "Denk eraan dat je 100 procent zeker moet zijn van je keuze, want vaak is er geen weg terug."

  • Opleiding: International Hospitality Management
  • Instelling: Stenden Hogeschool
  • Buitenlandervaring: stage in het Hilton Fort Lauderdale Beach Resort
  • Locatie: Fort Lauderdale, Verenigde Staten

Tommy

Naar welk land/stad ben je geweest?

In Fort Lauderdale, Florida in de VS.

Wat heb je daar gedaan? Studie/stage/onderzoek? Bij welke instelling of bedrijf?

Ik liep stage in het Hilton Fort Lauderdale Beach Resort gedurende een jaar.

Hoe lang ben je in het buitenland geweest?

Ongeveer een jaar.

Hoe heb je je studieplek of stageplaats gevonden?

Via de opleiding die ik volg. Ik studeerde International Hospitality Management in Leeuwarden aan Stenden University. Deze opleiding heeft een stagebureau dat verantwoordelijk is voor de contacten met hotels en dergelijke bedrijven waar we stage kunnen lopen. Elke woensdag zijn er 2 company-presentaties van bedrijven, hotels en conferentiecentra die stageplaatsen hebben. De general manager van het Hilton kwam ook en ik heb mij ingeschreven voor een interview. 

Hoe heb je het gefinancierd? Had je een beurs? Was dat voldoende?

Uiteraard had ik studiefinanciering en ik heb daar een paar maanden voor ik wegging een lening bijgedaan. De werkvergunning kost ongeveer € 950 (1300 dollar) en het visum ongeveer 100 dollar. Het vliegticket was rond de € 500 euro voor een retourtje. Natuurlijk ben je er dan nog niet. Je moet hier ook een huis huren en voor je eten en drinken zorgen. Ik kwam met ongeveer € 2.500.

Had de hogeschool of universiteit al wat voor je geregeld? Heb je zelf nog veel moeten regelen? Wat voor zaken waren dat? En was dat lastig?

Via het international office op mijn hogeschool word je gewezen op zaken die je moet regelen. Je moet je werkvergunning aanvragen wat veel papierwerk is, als je naar de VS gaat tenminste. Die papieren krijg je van dat office en zij sturen ze ook voor je op. Daarna moet je een afspraak maken met de ambassade om je visum te bemachtigen. 

Hoe lang van te voren ben je begonnen met de voorbereidingen?

Als ik me goed kan herinneren 2 maanden.

Hoe/waar heb je huisvesting gevonden?

Het hotel heeft daarin meegedragen. Ik mocht 30 dagen in het hotel verblijven en had zo tijd om een appartement te zoeken. In het hotel was een vrouw die veel stagiairs helpt een appartement te zoeken en weet waar je moet zijn. Vooral omdat je op een plek terecht komt die je niet kent heb je gewoon wel wat hulp nodig.

Hoeveel geld was je ongeveer kwijt aan levensonderhoud?

Ik heb ik geen idee wat ik in totaal kwijt was. Ik werd gewoon betaald voor mijn werk en betaalde ongeveer 700 dollar aan huur. Daarnaast ongeveer 200 dollar aan eten en drinken per maand. De rest van het geld gebruikte ik om leuke dingen te doen en wat zaken aan te schaffen die goedkoper zijn dan in Nederland.

Hoe kwam je op het idee om naar het buitenland te gaan?

Ik volgde een internationale studie en vond dat ik dan ook naar het buitenland moest gaan. De ervaring is goed voor jezelf en voor je cv. Als de kans daar is, dan moet je hem pakken.

Heb je nog tips voor studenten die nog naar het buitenland gaan?

Denk eraan dat je 100% zeker moet zijn van je keuze want vaak is er geen weg terug. Cultuurverschillen moet je niet te persoonlijk nemen en sta open voor andere zaken. Geef niet op als het niet direct bevalt. Je laat juist zien door niet op te geven hoe waardevol je kan zijn.

Kun je in één zin aangeven waarom iedereen eigenlijk een tijdje naar het buitenland zou moeten gaan?

Het verlegt je zelfstandig- en vindingrijkheid naar een hoger level en geeft je de kans meer zelfvertrouwen op te bouwen.

Tommy

Laatste wijziging: 22-08-2019 12:05