Verenigde Staten - New York - Levy

Levy deed een stage vastgoed en makelaardij: "5 tot 6 maanden voor mijn stage ben ik begonnen met de voorbereidingen. Deze periode heb je zeker nodig om alle puntjes op de i te zetten."

 Levy

1. Hoe lang ben je in het buitenland geweest?

6 maanden, genoeg tijd om the Big Apple te verkennen. Eerst als toerist en na een tijd word je vanzelf een local.

2. Hoe heb je je studie- of stageplek gevonden?

Veel googelen, ontelbare mailtjes versturen en een enorm doorzettingsvermogen.

3. Hoe kwam je op het idee om naar het buitenland te gaan?

Ik wilde iets anders doen dan de gemiddelde student, iets op mijn cv zetten, mijn mooie studententijd met een knaller afsluiten. Waar zou dat beter kunnen dan bij een makelaarskantoor in het economisch hart van de wereld?

4. Hoe heb je het gefinancierd? Had je een beurs? Was dat voldoende?

Een hele zomer bikkelen + spaarpotje + sponsoren (ouders en familie) + stufi (inclusief lening) + stagevergoeding = lekker leven in NYC.

Ik woonde in Brooklyn, dat is stukken goedkoper dan in Manhattan. Boodschappen doen bij Jacks 99cent Store. Buiten de deur eten is zelfs goedkoper dan voor elke maaltijd boodschappen halen.

5. Had de hogeschool of universiteit al wat voor je geregeld? Heb je zelf nog veel moeten regelen? Wat voor zaken waren dat? En was dat lastig?

Ik heb veel zelf geregeld, van stageadres en woning tot aan visum. Vooral bij de visumaanvraag komt veel papierwerk kijken. Mijn studiebegeleider is vooral mijn sparringpartner geweest. Hij zorgde voor de stagecontracten en aanbevelingsbrieven en bracht me in contact met oud-studenten die ook naar het buitenland waren geweest, om ervaringen uit te wisselen.

6. Hoe lang van tevoren ben je begonnen met de voorbereidingen?

5 tot 6 maanden voor mijn stage ben ik begonnen met de voorbereidingen. Deze periode heb je zeker nodig om alle puntjes op de i te zetten. Ik heb het zelf niet meegemaakt, maar weet wel dat je goed verzekerd moet zijn. Zorg ervoor dat je hierop goed voorbereid bent.

7. Hoe/waar heb je huisvesting gevonden?

Via www.nyhabitat.com. Dat is het bedrijf waar ik stage liep, dus dat was wel makkelijk! Zij kennen de stad op hun duimpje en met behulp van mijn wensen en budget kwamen we uit op een klein maar gezellig appartementje in Brooklyn. Tegenwoordig help ik zelf studenten bij het vinden van woonruimte in NYC, mailen mag!

8. Hoeveel geld was je ongeveer kwijt aan levensonderhoud?

Ik deelde een appartement, mijn huur was $ 600 per maand. Tel daar je metroabonnement, prepaid telefoonkaart, boodschappen, uitgaan en kleding bij op en dan kom je toch rond de $ 1000 tot $ 1200 uit.

9. Heb je nog tips voor studenten die nog naar het buitenland gaan?

  • Het is goed om een week voordat je stage begint al af te reizen naar de stad, om te wennen en om de tijd te nemen om je omgeving te leren kennen.
  • Ga op zoek naar leuke, goedkope restaurantjes. Die zijn er in overvloed! In NYC is het vaak goedkoper om buiten de deur eten te halen dan zelf te koken.
  • Zorg dat je thuis internet/wifi hebt, zodat je gratis contact kan onderhouden met het thuisfront. Installeer dan ook zeker Skype, nog veel leuker dan bellen!
  • Koop een Amerikaanse simkaart, dit scheelt je gegarandeerd een dikke telefoonrekening.

10. Kun je in één zin aangeven waarom iedereen eigenlijk een tijdje naar het buitenland zou moeten gaan?

Verleg je grenzen, en verleg je grenzen!

Levy

Laatste wijziging: 22-08-2019 14:14