Verenigde Staten - Phoenix - Nathan

Nathan deed een stage in de podiumopbouw: "Ik had nooit verwacht dat mijn 120 collega’s als zo’n hecht team aan zouden voelen."

  • Opleiding: podium- en evenemententechniek, niveau 3
  • Instelling: Grafisch Lyceum Rotterdam
  • Buitenlandervaring: stage bij VideoWest Inc.  
  • Locatie: Phoenix

Nathan 

Hoe heb je je stageplek gevonden?

Ik heb mijn stageplek gevonden via www.stage-usa.nl.

Wat deed je precies tijdens je stage?

Eigenlijk had ik veel verschillende taken. Ik verzorgde tijdens evenementen de opbouw van het podium, de juiste belichting en geluidsvoorzieningen.

Lichtshow bij concert

Hoe heb je jouw stage gefinancierd?

Ik heb een voorschot van mijn ouders gekregen. Zij hebben in eerste instantie alles betaald. Omdat ik een goede stagevergoeding kreeg, kon ik het geld na verloop van tijd aan hen terugbetalen.

Hoe lang van tevoren ben je begonnen met de voorbereidingen?

Ik ben best wel lang met alle voorbereidingen bezig geweest. Ik begon een halfjaar voordat ik wegging met de aanvraag voor een visum, omdat hier veel tijd in gaat zitten. Verder heb ik me in dat half jaar goed kunnen voorbereiden. Het is echt belangrijk om op tijd te beginnen.  

Heb je veel gereisd tijdens je stage?

Voornamelijk ben ik op veel verschillende plekken in Arizona geweest voor evenementen waar mijn stagebedrijf  de opbouw moest verzorgen. Daarnaast ben ik ook in Los Angeles, Las Vegas en naar de Grand Canyon geweest.

Heb je veel nieuwe contacten kunnen leggen?

Eigenlijk werden mijn collega’s na verloop van tijd mijn familie. Ik had nooit verwacht dat mijn 120 collega’s als zo’n hecht team aan zouden voelen. We hadden regelmatig barbecues en andere leuke uitjes die we samen deden.

Wat heb je geleerd van je tijd in Phoenix?

Waar ik heel erg blij mee ben is dat mijn Engels zo verbeterd is. Voordat ik wegging was ik niet heel erg goed in de Engelse taal. Toen ik weer terugkwam in de klas merkte ik dat ik nog beter Engels sprak dan het merendeel van mijn klasgenoten. Ook ben ik in het schrijven heel erg vooruit gegaan, omdat ik heel veel mails moest schrijven naar klanten.

Grand Canyon

Heb je tips voor scholieren of studenten die nog naar het buitenland gaan?

Als je het echt wil, moet je er ook helemaal voor gaan. Veel mensen in mijn omgeving zeiden dat het mij niet zou lukken en dat het risicovol was. Ik ben er toch voor gegaan en heb een super tijd gehad in Amerika.

Nathan
Laatste wijziging: 30-07-2019 16:53