Visum en zorgverzekering

Voor een stage in de VS heb je een visum nodig. Zorg dat je goed verzekerd bent tegen ziektekosten en aansprakelijkheidskosten.

Visum

Er zijn vijf soorten visa voor stagiairs, maar J-1 is het meest gangbare visum. Je kunt dit visum aanvragen met een DS-2019 formulier. Dit formulier krijg je van een sponsor, een Amerikaanse organisatie die toestemming heeft om studenten te ontvangen, zoals AIESEC. Ook KILROY werkt samen met meerdere sponsororganisaties in Amerika en helpt je met het aanvragen van een visum. 

Meer informatie vind je op de website van het U.S. Department of State.

Zorgverzekering

Medische zorg is duur in de VS. Zorg dat je volledig kostendekkend verzekerd bent. Sluit eventueel een aanvullende verzekering af voor ongevallen, de tandarts, sport en repatriëring, zodat je naar huis kunt als er iets ernstigs is met jou of je familie. Zorg dat je verzekeringen geldig zijn tot je weer terug bent in Nederland.

Vraag je stagebedrijf of ze jou (gedeeltelijk) verzekeren tegen zorgkosten en/of ongevallen en of deze verzekering alle kosten dekt.

Lees meer over je zorgverzekering tijdens een buitenlandse stage.

Aansprakelijkheidsverzekering (WA)

Zorg dat je een goede aansprakelijkheidsverzekering (WA) hebt. Amerikanen stappen snel naar de rechter bij schade of conflicten en de schadevergoedingen zijn hoog.

Als je al een WA-polis met buitenlanddekking hebt, controleer dan of de dekking minstens 1 miljoen dollar is en of de polis geldig is tijdens je verblijf in de VS.

Laatste wijziging: 28-06-2019 14:04