Wonen in de Verenigde Staten

De kosten voor huisvesting in de Verenigde Staten zijn afhankelijk van waar je stage gaat lopen.

Vraag je stagebedrijf of ze je kunnen helpen bij het vinden van woonruimte. Of ga zelf op zoek, bijvoorbeeld via International Housing Placement Service. Als de huren te hoog zijn, is een huisgenoot misschien een goede optie. Ga hiervoor naar EasyRoommate. Zoek ook eens op de volgende sites naar woonruimte:

Craigslist 

Housing Anywhere

OK Roommate

Easy Roommate

Meer woontips

Kosten

De kosten voor huisvesting en levensonderhoud verschillen per regio. Het noordoosten van de Verenigde Staten is bijvoorbeeld duurder dan de Midwest. Verder betaal je in de steden meestal een hogere huur. 

Voor een gemeubileerde eenpersoonskamer betaal je tussen de $ 500 en $ 750 per maand. Voor een ongemeubileerde flat tussen de $ 600 en $1.200 per maand.

De kosten voor huisvesting en levensonderhoud verschillen per regio. Het Noord-Oosten is bijvoorbeeld duurder dan de Mid-West en in de steden betaal je meestal een hogere huur.

Meer informatie vind je op Students Abroad.

Rijbewijs

Zonder auto kom je in de Verenigde Staten bijna nergens. Daarom is het goed om te weten dat het Nederlandse rijbewijs geldig is in de Verenigde Staten. Dit geldt over het algemeen ook voor het huren van een auto. Toch eisen verhuurbedrijven in veel staten een internationaal rijbewijs (IRB). Het IRB is verkrijgbaar bij iedere ANWB-winkel en is een jaar geldig. Neem voor de aanvraag je Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto mee.

Laatste wijziging: 21-08-2019 16:29