Verenigde Staten - Los Angeles - Jessica

Jessica deed een taalcursus: "De leraren kenden je echt persoonlijk en pasten daar de lessen op aan."

  • Opleiding: Opticien manager BBL
  • Instelling: Deltion College
  • Buitenlandervaring: taalcursus
  • Locatie: Los Angeles

Jessica in Hollywood

Hoe kwam je op het idee om naar het buitenland te gaan?

Tijdens het tweede jaar van mijn BBL opleiding voor Opticien Manager miste ik uitdaging. In dat jaar ging mijn buurmeisje naar Australië toe voor een High School Year. Ik dacht toen meteen: ‘Waarom heb ik dat niet gedaan?’

Hoe heb je je talencursus gevonden?

Ik keek veel op internet en vroeg de brochure van Education First (EF) aan. Toen deze binnen kwam, wist ik het meteen. Dit is wat ik wilde. In de zomer naar Los Angeles. Het jaar na de beslissing vloog voorbij.

Hoe lang van tevoren begon je met de voorbereidingen?

Een jaar voorbereiding klinkt erg lang, maar dit was wel nodig voor de verschillende toestemmingen van de USA Government. Dit kostte veel tijd en geduld. Ik had ook een visum nodig. Gelukkig werd de plaatsing op de school en het gastgezin geregeld!

Hoe en waar vond je onderdak?

Via EF kon ik kiezen uit verschillende accommodaties. Ik verbleef bij een gastgezin en werd daar met open armen ontvangen. Het voelde net of ik ze al langer kende en of ik een deel van het gezin was. Op en na school maakte ik veel vrienden waardoor het echt een onvergetelijke tijd is geworden.

Hoe beviel de taalcursus?

Ik had gekozen voor een intensieve cursus waarbij ik 32 lesuren per week op school zat. Ik zat ongeveer met 15 mensen in de klas, dus wel kleiner dan wat ik in Nederland gewend ben. De lessen waren erg afwisselend. We deden onder andere spelletjes en keken films. De leraren kenden je echt persoonlijk en pasten daar soms de lessen op aan, dus op interesses en hobby’s.

Had je ook keuzevakken?

Ja, ik had ook Spin classes. Dan kun je een vak volgen dat je interesseert. Ik koos voor pronunciation en de business klas. Ik vond deze lessen erg leuk, omdat je ideeën en culturen kunt uitwisselen met medestudenten van over de hele wereld. In de school was iedereen ook altijd vrolijk, het was namelijk altijd mooi weer.

Was je lang onderweg van school naar huis?

Mijn gastgezin zat 3 kwartier met de fiets van school af. En als typische Nederlander pak je dan natuurlijk gewoon de fiets. De school zat op loopafstand van het strand, dus we gingen bijna dagelijks naar het strand voor of na de les.

Heb je nog uitstapjes gemaakt?

Ik heb veel plaatsen bezocht zoals shoppingmalls, musea, Hollywood, Santa Monica en Venice Beach. Ook ben ik een weekend naar San Francisco geweest, dit was echt leuk! Ik hield ook een blog bij. www.jessicanijhuis.reismee.nl

Hoe heb je je reis naar Amerika gefinancierd?

Helaas was er voor mijn studie geen beurs mogelijk, dus het geld dat ik gespaard had in de loop van de jaren ging naar deze mooie onvergetelijke reis! Maar het was zeker de moeite waard om hierin mijn geld te steken! Het was een tijd die ik niet meer wil en ga vergeten!

Waarom zou iedereen eigenlijk een tijdje naar het buitenland moeten gaan?

Als je de kans krijgt, dan is dit een mooie ervaring. Je zult er geen spijt van krijgen! Je leert jezelf echt kennen buiten je comfort zone, waardoor je zelfverzekerd terug komt uit een land waarop je misschien wel verliefd bent geworden!

Jessica

Laatste wijziging: 18-05-2017 14:58