Stage in Zuid-Afrika

Ben je op zoek naar een stageplaats in Zuid-Afrika, begin dan bij je eigen onderwijsinstelling of schakel een commercieel stagebureau in.

Er zijn 4 stages beschikbaar bij de Western Cape Government in Kaapstad:

Solliciteer vóór 14 oktober via .


Via je eigen instelling

Hoe vind je een geschikte stageplaats in Zuid-Afrika? Maak gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Deze contacten kunnen ook van pas komen bij het regelen van begeleiding en verzekeringen. Loop eens langs bij het bureau buitenland, het internationale contactpunt of de stagecoördinator van je opleiding.

Denk ook aan internationale ondernemingen, die vaak een speciaal bureau hebben voor stages bij hun buitenlandse vestigingen.

Via een stagebemiddelingsbureau

Wil je niet alles zelf doen, dan kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Er zijn verschillende bemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden. 

Erkenning studiepunten

Hoeveel studiepunten je krijgt voor je stage in Zuid-Afrika is afhankelijk van je opleiding en de duur van je stage. Overleg van tevoren met je eigen studiecoördinator en maak afspraken over je stage en het aantal studiepunten dat je daarvoor krijgt.

Internationaal curriculum vitae (cv)

Als je in het buitenland een stageplaats wilt vinden, dan moet je duidelijk kunnen maken wat je tot nu toe gedaan en geleerd hebt. Je moet een curriculum vitae opstellen dat ook voor een buitenlandse werkgever begrijpelijk is. Om je daarbij te helpen, heeft Europass een standaardmodel voor een cv opgesteld in verschillende talen. Het is gemaakt om de mobiliteit binnen Europa eenvoudiger maken, maar je kunt het ook buiten Europa gebruiken.

In Zuid-Afrika kun je kiezen of je een beknopt cv van één pagina maakt of een uitgebreid cv van twee tot maximaal vier of vijf pagina’s. De inhoud van het Zuid-Afrikaanse cv komt overeen met het Europese cv. Referenties en salariswensen hoef je niet te noemen. Schrijf je cv in het Engels en hanteer daarbij de Brits-Engelse spelling.

Laatste wijziging: 03-10-2018 09:11