Financiering

Om je studie in Zuid-Afrika te bekostigen kun je proberen een van de vele studiebeurzen aan te vragen. In sommige gevallen kun je je studiefinanciering meenemen.

Collegegeld

Buitenlandse studenten betalen hogere bedragen voor inschrijf- en collegegeld dan lokale studenten. Bij het inschrijfgeld is meestal ook een service fee voor studiemateriaal en computergebruik inbegrepen. De bedragen verschillen per onderwijsinstelling.

Aan de universiteit van Stellenbosch betaal je bij voorbeeld zo'n € 700 inschrijfgeld en service fee. Aan collegegeld betaal je daar tussen € 2.000 en € 3.750 per jaar, afhankelijk van de studierichting. Informeer naar de precieze bedragen bij de onderwijsinstelling van je keuze.

Als je via een uitwisselingsprogramma in Zuid-Afrika gaat studeren, ben je goedkoper uit. Je betaalt dan namelijk alleen in Nederland collegegeld.

Studiefinanciering

In veel gevallen kun je studiefinanciering ontvangen als je tijdelijk in Zuid-Afrika studeert. Een voorwaarde is dat je als voltijdstudent ingeschreven blijf aan een Nederlandse universiteit of hogeschool. Ook moet je buitenlandse studie deel uitmaken van je Nederlandse opleiding.

Wil je je volledige studie in het buitenland volgen? Dan moet je bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aanvragen of je je studiefinanciering mee mag nemen. Ga naar de website van DUO voor voorwaarden, aanvullende informatie en manier van aanvragen.

Studiebeurzen voor Zuid-Afrika

Studeren in het buitenland kost meer dan in Nederland, maar er zijn mogelijkheden om dit te financieren. In onze Beursopener vind je informatie over beurzen en fondsen.

Begroting

Als je een beurs aanvraagt moet je altijd een begroting opstellen. Op WilWeg vind je voorbeelden en richtlijnen hoe je een begroting moet samenstellen en waar je rekening mee moet houden.

Laatste wijziging: 02-04-2019 11:59