Stage in Zweden

Zweden biedt verschillende stagemogelijkheden. Je vindt er bijvoorbeeld veel innovatieve bedrijven. Heb je hulp nodig bij het zoeken van een plek, loop dan eens langs bij je stagecoördinator, of schakel een commercieel bureau in. Je stagepunten mag je ‘meenemen’.

Via je eigen instelling

Hoe vind je een geschikte stageplaats in Zweden? Maak gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Denk ook aan internationale ondernemingen, die vaak een speciaal bureau hebben voor stages bij hun buitenlandse vestigingen. Loop eens langs bij het bureau buitenland of het contactpunt internationalisering van je opleiding, of maak een afspraak met je stagecoördinator.

Via een stagebemiddelingsbureau

Wil je niet alles zelf doen, dan kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Er zijn verschillende bemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden.

Mbo-stage in Zweden

Volg je een mbo-opleiding op het gebied van travel & hospitality of vrijetijdsbesteding? Dan is Zweden een interessante stagebestemming. Een mbo-stage kun je alleen doen bij een erkend leerbedrijf. Kijk voor mbo-stages in Zweden op www.stagemarkt.nl.

Erkenning studiepunten

Binnen de Europese Unie mag je de studiepunten meenemen die je in het buitenland behaalt. Daar zijn afspraken over gemaakt binnen het European Credit Transfer System (ECTS).

Leg je buitenlandse studieplannen altijd voor aan je stagebegeleider of de coördinator internationalisering van je eigen onderwijsinstelling. Maak goede afspraken over de erkenning van je buitenlandse stage. Kijk voor meer informatie ook bij Diplomawaardering.

Internationaal curriculum vitae (cv)

Als je in het buitenland een stageplaats wilt vinden, dan moet je duidelijk kunnen maken wat je tot nu toe gedaan en geleerd hebt. Je moet een curriculum vitae opstellen dat ook voor een buitenlandse werkgever begrijpelijk is.

Om je daarbij te helpen, heeft Europass een standaardmodel voor een cv opgesteld in verschillende talen. Je kunt het in de hele Europese Unie gebruiken. De Europese Commissie wil met Europass de mobiliteit binnen Europa eenvoudiger maken.

Meer weten?

Lees meer over werk zoeken en solliciteren in Zweden.

Laatste wijziging: 25-03-2019 10:17