Erasmus+

Met een beurs van Erasmus+ kun je stage lopen of studeren in een ander Europees land. De beurs moet het grootste deel van al je kosten dekken. Je vraagt hem aan via jouw school.

Waar kun je naar toe?

De beurs van Erasmus+ is alleen bedoeld voor studenten die naar een ander Europees land willen gaan. Alle 28 landen van de Europese Unie doen mee, plus IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Turkije en de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië.

Zwitserland doet officieel niet mee met Erasmus+. Toch zijn er wel mogelijkheden. Vraag daarnaar bij het bureau buitenland van jouw school.

Hoe lang mag je weg?

Je mag met Erasmus+ minimaal twee weken en maximaal twaalf maanden naar het buitenland. Voorwaarde is dat je die hele periode ook woont en leeft in dat land.

Hoeveel krijg je?

Je school bepaalt hoeveel beurs je precies krijgt. Het bedrag is afhankelijk van heel veel dingen. Bijvoorbeeld van het land waar je naartoe gaat en welke opleiding je doet.

Beurs aanvragen

Je kunt een beurs van Erasmus+ aanvragen bij jouw eigen school. Kijk op de website van je school of jouw school ook meedoet aan Erasmus+. Of vraag dit aan je bpv-coördinator of je contactpersoon internationalisering. Stel meteen ook deze vragen:

  • Waar moet ik aan voldoen voor een beurs van Erasmus+?
  • Wanneer moet ik deze beurs uiterlijk aanvragen?
  • Hoeveel geld krijg ik ongeveer van Erasmus+?

Stage na afstuderen

Heb je jouw diploma al behaald? Dan kun je toch nog stage lopen of studeren in het buitenland met een beurs van Erasmus+. Je doet dan meer (werk)ervaring op. Zo is het makkelijker om een baan te vinden. Je buitenlandse stage of studie moet uiterlijk een jaar na het behalen van je diploma beginnen.

Laatste wijziging: 13-04-2016 10:07