Middelbaar beroepsonderwijs

Bij sommige mbo-opleidingen moet je verplicht een tijdje naar het buitenland. Is dat bij jouw opleiding niet zo? Dan is het toch een heel goed idee om een project of een stage in het buitenland te doen. Je leert er zo veel van!

WilWegWijzer

Je wil wel naar het buitenland, maar je weet nog precies wat je wil? Vul dan de WilWegWijzer in! Dit helpt je op weg met tips en adviezen die precies bij jou passen.

Vul de WilWegWijzer in

Mogelijkheden

Je stage is een goed moment om naar het buitenland te gaan. Maar je kunt ook op andere momenten tijdens je opleiding de grenzen over. Bijvoorbeeld voor een studieopdracht of een ontwikkelingsproject. Er is van alles mogelijk!

Financiering

Een tijdje naar het buitenland gaan kost geld. Gelukkig zijn er veel manieren om dit te betalen. Je kunt misschien extra studiefinanciering krijgen van Duo. Blijf je binnen Europa dan kun je misschien een beurs krijgen van Erasmus+. Maak in ieder geval een goede begroting. Dan weet je zeker of je genoeg geld hebt om naar het buitenland te gaan.

Voorbereiding

Begin ruim van tevoren met de voorbereidingen voor jouw avontuur in het buitenland. Een jaar van tevoren is helemaal niet gek. Je moet namelijk veel regelen. Denk bijvoorbeeld aan woonruimte, verzekeringen en visa voor landen buiten Europa. Bekijk ook eens deze handige checklist. Dan weet je precies wat je allemaal moet doen.

Stage vinden

Kies jij voor een stage in het buitenland? Er zijn verschillende manieren om een leerbedrijf te vinden buiten Nederland. Misschien heeft jouw school goede contacten. Je kunt ook helemaal zelf je stage regelen. Heb je een leuke stage gevonden? Controleer dan of jouw leerbedrijf erkend is en denk dan aan een stageovereenkomst.

Inspiratie

Kun je nog wel wat ideeën gebruiken? Lees de verhalen van mbo-studenten die al naar het buitenland geweest zijn. Ze staan boordevol tips en inspiratie!

Laatste wijziging: 28-03-2019 14:38