Huisvesting

Woonruimte in het buitenland kun je op verschillende manieren regelen. Het ligt het meest voor de hand om de buitenlandse onderwijsinstelling waar je naartoe gaat om hulp te vragen.

Soms kan ook je eigen Nederlandse onderwijsinstelling je helpen via contacten in het buitenland of via studenten die jou zijn voorgegaan. In sommige landen, zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, kun je op een campus verblijven.

Bij de landenpagina's vind je per land specifieke informatie over huisvesting, hoe je er woonruimte kunt vinden en wat het ongeveer kost. De huurtarieven lopen per land of regio flink uiteen. Voor een kamer in hartje Londen betaal je uiteraard veel meer dan voor een kamer in Ljubljana.

Heb je voor je vertrek onverhoopt toch nog geen kamer kunnen regelen, dan is er nog niets aan de hand. Boek een kamer in een goedkoop hotel of een jeugdherberg en ga van daaruit op zoek naar geschikte woonruimte.

Handige websites

CouchSurfing
Als je moeite hebt om geschikte woonruimte in het buitenland te vinden, denk dan eens aan CouchSurfing. Dit netwerk heeft meer dan een miljoen leden in bijna 60.000 steden.

Craigslist
Hier vind je allerlei informatie over huisvesting in het buitenland en een aanbod van huurwoningen in vele landen.

EasyKamer
Via EasyKamer kun je kamers zoeken in 29 landen. Als je zelf een kamer te huur hebt, kun je gratis een advertentie plaatsen.

Talktalkbnb
Via deze site vind je een gastgezin waar je gratis mag wonen. Je moet er wel iets voor doen: jij leert ze jouw taal, zij jou die van hun.

Je eigen kamer onderverhuren

Als je tijdelijk naar het buitenland gaat, kun je via de website HousingAnywhere je eigen kamer onderverhuren. Inkomende studenten kunnen direct op je advertentie reageren, zonder tussenkomst van een derde partij.

Ook op www.kamers.nl kun je gratis je kamer aanbieden.

 

Laatste wijziging: 12-02-2016 08:45