Een volledige bachelor opleiding in de VS!

Nadat ik een voorlichtingsavond van het Fulbright Center voor studiemogelijkheden in Amerika bezocht had in Eindhoven, besefte ik dat ik mijn bachelor niet meer in Nederland wilde gaan volgen. Er was die avond een panel van oud-studenten aanwezig die vol enthousiasme vertelden over hun ervaringen in Amerika.
"6 jaar later ben ik nog altijd goed bevriend met een aantal van hen!"
Voorbereiding
Snel daarna heb ik het Fulbright kantoor bezocht in Amsterdam voor persoonlijke begeleiding en advies met het aanmeldingsproces voor Amerikaanse universiteiten. Verder heb ik zelf veel onderzoek online gedaan en uiteindelijk een shortlist gemaakt van 6 universiteiten waarvoor ik me heb aangemeld.
Daarna heb ik tijdens de carnavalsvakantie de scholen bezocht waar ik was aangenomen. Op basis van mijn ervaring/gevoel tijdens de meeloopdag koos ik toen voor Ursinus College, wat ongeveer 40 km ten noordwesten van Philadelphia, Pennsylvania ligt.
Financiering
Voor mijn cijferlijst van de middelbare school heb ik een beurs ontvangen van Ursinus College. Dit dekte echter maar een deel van het totale collegegeld, voor het grootste gedeelte ben ik afhankelijk geweest van financiële steun van mijn familie.
Het is wel goed om te weten dat Fulbright ook nog beursmogelijkheden aanbiedt voor studies in de VS; ik raad studenten dan ook zeker aan om goed te kijken of er een interessante/relevante beurs tussen zit.
De eerste week
Mijn eerste week op campus was zeker spannend – ik was pas 17 – maar als ik zo terugkijk koester ik wel hele leuke herinneringen aan die eerste dagen van het avontuur!
Wat voor mij het aanpassen makkelijker maakte was dat ik lid was van het voetbalteam. Het is namelijk in Amerika gebruikelijk dat student athletes ruim één week voordat het semester begint al terugkomen naar campus voor trainingskamp.
Zo raakte ik meteen bevriend met teamgenoten en kon ik me sneller aanpassen aan de nieuwe omgeving. Daarnaast was er een uitgebreide oriëntatie voor internationale studenten – 6 jaar later ben ik nog altijd goed bevriend met een aantal van hen!
Voor het vinden van accommodatie had ik niet zoveel stress, dit wordt vóór het begin van het nieuwe schooljaar tijdens de zomer geregeld via de Student Housing department.
Leven in Amerika
Ik heb zoveel genoten van mijn studietijd bij Ursinus, het is echt een onvergetelijke ervaring om op campus samen te wonen met vrienden. Het was ook supergaaf om vier jaar lang student athlete te zijn, Amerikaanse universiteiten zijn namelijk dol op sport. Je besteedt als team veel tijd samen en maakt dan ook veel mee op en buiten de voetbalvelden.
Persoonlijk heb ik me ook verder kunnen ontwikkelen op campus. Er zijn veel clubs waar studenten lid van kunnen worden, ook buiten sport! Zo heb ik meegeholpen met het oprichten van de Investment Club in mijn tweede jaar, door alumni te benaderen voor donaties. Nu is de club uitgegroeid tot een volwaardige Investment Management Company, waar studenten studiepunten behalen en de winst van investeringen terug wordt geschonken aan Ursinus.
Mijn ervaringen met het onderwijs waren verder ook ontzettend prettig. Voor Amerikaanse begrip is Ursinus vrij klein met ‘slechts’ 1.600 studenten. Dit zorgt echter voor een leuke gemeenschap, met kleinere klassen en professoren die ontzettend makkelijk te benaderen zijn.
Ik heb ook een zomerstage afgerond in Philadelphia na mijn 3e jaar, dus ik heb ook nog kunnen genieten van het stadsleven. Veel van mijn vrienden van Ursinus zijn na het afstuderen in Philadelphia beland; de deur staat altijd voor me open daar!
Waarom naar het buitenland?
Je persoonlijke ontwikkeling wordt echt versneld door grenzen te verleggen. Ik heb zoveel nieuwe ervaringen opgedaan die ik in Nederland nooit zo zou kunnen hebben beleefd. Door je wereldbeeld te vergroten krijg je meer begrip voor andere gewoonten en culturen, daar ben ik mijn volledige studie in het buitenland enorm dankbaar voor.