Stage lopen in the Big Apple

Levy deed een stage in Amerika: "5 tot 6 maanden voor mijn stage ben ik begonnen met de voorbereidingen. Deze periode heb je zeker nodig om alle puntjes op de i te zetten."
Geschreven door Levy
New York, Verenigde Staten
Lees het verhaal van Levy in New York

Zes maanden ben ik in het buitenland geweest, genoeg tijd om the Big Apple te verkennen. Eerst als toerist en na een tijd word je vanzelf een local.

"Ik wilde iets anders doen dan de gemiddelde student, iets op mijn cv zetten, mijn mooie studententijd met een knaller afsluiten."

Voorbereiding

Veel googelen, ontelbare mailtjes versturen en een enorm doorzettingsvermogen. Zo heb ik mijn stageplek gevonden. Ik heb veel zelf geregeld, van stageadres en woning tot aan visum. Vooral bij de visumaanvraag komt veel papierwerk kijken.

Mijn studiebegeleider is vooral mijn sparringpartner geweest. Hij zorgde voor de stagecontracten en aanbevelingsbrieven en bracht me in contact met oud-studenten die ook naar het buitenland waren geweest, om ervaringen uit te wisselen.

5 tot 6 maanden voor mijn stage ben ik begonnen met de voorbereidingen. Deze periode heb je zeker nodig om alle puntjes op de i te zetten. Ik heb het zelf niet meegemaakt, maar weet wel dat je goed verzekerd moet zijn. Zorg ervoor dat je hierop goed voorbereid bent.

Financiering

Ik heb mijn periode in het buitenland gefinancierd door een hele zomer te bikkelen + spaarpotje + sponsoren (ouders en familie) + stufi (inclusief lening) + stagevergoeding = lekker leven in NYC. Ik woonde in Brooklyn, dat is stukken goedkoper dan in Manhattan. Boodschappen doen bij Jacks 99cent Store. Buiten de deur eten is zelfs goedkoper dan voor elke maaltijd boodschappen halen. Ik deelde een appartement, mijn huur was $ 600 per maand. Tel daar je metro-abonnement, prepaid telefoonkaart, boodschappen, uitgaan en kleding bij op en dan kom je toch rond de $ 1.000 tot $ 1.200 uit.

Huisvesting

Ik heb mijn appartement gevonden via www.nyhabitat.com. Dat is het bedrijf waar ik stage liep, dus dat was wel makkelijk! Zij kennen de stad op hun duimpje en met behulp van mijn wensen en budget kwamen we uit op een klein maar gezellig appartementje in Brooklyn. Tegenwoordig help ik zelf studenten bij het vinden van woonruimte in NYC, mailen mag!

Tips

Het is goed om een week voordat je stage begint al af te reizen naar de stad, om te wennen en om de tijd te nemen om je omgeving te leren kennen. Ga op zoek naar leuke, goedkope restaurantjes. Die zijn er in overvloed! In NYC is het vaak goedkoper om buiten de deur eten te halen dan zelf te koken.

Zorg dat je thuis internet/wifi hebt, zodat je gratis contact kan onderhouden met het thuisfront. Installeer dan ook zeker Skype, nog veel leuker dan bellen! Koop een Amerikaanse simkaart, dit scheelt je gegarandeerd een dikke telefoonrekening.

Waarom naar het buitenland?

Ik wilde iets anders doen dan de gemiddelde student, iets op mijn cv zetten, mijn mooie studententijd met een knaller afsluiten. Waar zou dat beter kunnen dan bij een makelaarskantoor in het economisch hart van de wereld? Verleg je grenzen!

Lees meer stories over