Naar het buitenland?

Wil jij… je horizon verbreden? Een onvergetelijke tijd beleven? Proeven van een nieuwe taal, cultuur en land? Een stap vóór hebben op sollicitanten die geen buitenlandervaring hebben? Kies dan voor een tussenjaar, studie of een stage in het buitenland.

Studie in het buitenlandStudie in het buitenland

Een uitwisseling of een volledige studie in het buitenland is niet alleen een mooie uitdaging op academisch vlak, maar zeker ook een must voor je persoonlijke ontwikkeling!

Stage in het buitenlandStage in het buitenland

Een stage in het buitenland staat niet alleen goed op je cv, het is ook een handige én leuke manier om een nieuwe taal of cultuur te leren kennen! Ook als je een mbo-opleiding volgt, kun je je stage in het buitenland doen.

TussenjaarTussenjaar in het buitenland

Weet je nog niet wat je wilt studeren of wil je je talen verbeteren? Of wil je er gewoon even tussenuit? Dan is een tussenjaar misschien wel iets voor jou!

financieringFinanciering

Je kunt vaak je studiefinanciering meenemen naar het buitenland, maar er zijn ook diverse beurzen beschikbaar. Neem een kijkje bij de informatie over financiering van je buitenlandplannen of doorzoek de Beursopener.

videoFilmpjes

Laat je inspireren door scholieren en studenten die de stap naar het buitenland al waagden en bekijk de korte filmpjes die zij speciaal voor jou maakten.

WilWegWijzerWilwegwijzer

De WilWegWijzer is een online test voor studenten en scholieren die een periode in het buitenland overwegen. De WilWegWijzer laat je zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om dat te doen.

ChecklistChecklist

Het is belangrijk dat je op tijd begint met de voorbereiding. Begin ongeveer een jaar voor vertrek, dan ben je zeker op tijd. De checklist van WilWeg laat je zien wat je allemaal moet regelen.


Logo NufficOver WilWeg

WilWeg is een initiatief van Nuffic, hét expertise- en dienstencentrum voor internationalisering in het Nederlandse onderwijs. Met WilWeg informeert Nuffic Nederlandse studenten over een tussenjaar, studie en stage in het buitenland.

Laatste wijziging: 06-06-2019 11:19