Bemiddelingsorganisaties tussenjaar

Een bemiddelingsorganisatie kan je helpen bij het regelen van je tussenjaar in het buitenland. Veel organisaties bieden meer dan alleen een invulling voor je tussenjaar. Ze helpen je ook te bepalen welke activiteit bij jou past. Ze geven voorlichtingsbijeenkomsten en soms zorgen ze ook voor begeleiding ter plaatse.

Elke bemiddelingsorganisatie werkt op een andere manier en heeft een eigen bemiddelingspakket. De prijzen kunnen daarom erg van elkaar verschillen. De ene organisatie brengt hoge kosten in rekening, terwijl de andere organisatie haar diensten (vrijwel) kosteloos aanbiedt. Zoek van tevoren uit welke bemiddelingsorganisatie past bij wat je zoekt. Hieronder vind je een overzicht van bemiddelingsorganisaties.

Let op

Deze lijst met bemiddelingsorganisaties is puur een opsomming van bij ons bekende organisaties en is niet compleet. Wij beoordelen de kwaliteit van hun dienstverlening niet. En hun betrouwbaarheid ook niet. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Blijf altijd kritisch en bedenk: als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook.

Wees ook kritisch op wat voor activiteit je gaat doen in het buitenland. Voorkom dat jouw stage bijdraagt aan misstanden zoals weeshuistoerisme. Wil je weten wat wel een verantwoorde stage is met kinderen in het buitenland? Lees dan de criteria op deze pagina: www.stopweeshuistoerisme.nl/goedproject.Overzicht van bemiddelingsorganisaties

Gelderland

China Plus
www.chinaplus.nl 

IBO Nederland
www.ibo-nederland.org

Italstudio taalcursussen en studies Italië
http://italstudio.nl/

Groningen

Wereldwerk
https://wereldwerk.eu

Noord-Brabant

Information planet 
www.informationplanet.nl

Into Study Exchanges
www.into-highschool.nl

Studeren in Engeland
www.studeren-engeland.nl

Noord-Holland

EF
www.ef.nl

Fulbright Commission the Netherlands
www.fulbright.nl

Stichting VIA
www.stichtingvia.nl

Overijssel

Activity International
www.activityinternational.nl

Utrecht

AFS
www.afs.nl

Atskool
www.atskool.nl 

Commundo
www.commundo.nl

Kilroy Education
www.education.kilroyworld.nl

SIW
www.siw.nl

YFU
www.yfu.nl

Zuid-Holland

House o Orange
www.house-o-orange.nl

Interlanguage
www.interlanguage.nl

Mijn bestemming
www.mijnbestemming.org 

Projects Abroad
www.projects-abroad.nl

STS
www.sts-highschool.com

UStudy
ustudy.world

Momenteel bekijken we de criteria op basis waarvan we organisaties wel of niet plaatsen op de website. In de tussentijd worden geen nieuwe organisaties toegevoegd aan de lijst. Zodra de criteria zijn opgesteld, zullen wij hierover berichten.

Laatste wijziging: 01-05-2020 13:52