Hoe regel je een tussenjaar?

Je kunt je tussenjaar helemaal zelf regelen of een organisatie inschakelen. Hoe bepaal je wat het beste bij je past? Het schema hieronder kan je daarbij helpen.

Ik vind het leuk om dingen tot op de bodem uit te zoeken.Ik vind het fijn als mij werk uit handen word genomen.
Ik ga graag mijn eigen weg. Ik onderneem graag activiteiten in een gezellige groep.
Ik ben avontuurlijk ingesteld. Ik kom niet graag voor verrassingen te staan.
Ik geniet van het onverwachte. Ik houd van zekerheid.
Ik red me wel. Ik krijg graag wat begeleiding.
Pijl Pijl
Ik regel het zelf. Ik schakel een organisatie in.
Vul de WilWegWijzer in en ontdek wat je allemaal moet regelen. Lees waar je op kunt letten als je een organisatie kiest.

 

Vergelijk organisaties

Het is prettig als je wat werk uit handen genomen wordt, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Elke bemiddelingsorganisatie werkt op een andere manier en heeft een eigen bemiddelingspakket. De prijzen kunnen daarom erg van elkaar verschillen. Besteed daarom voldoende tijd aan het maken van een goede vergelijking tussen de verschillende bemiddelingsorganisaties en wat zij aanbieden. Je kunt ook subsidie aanvragen. Dan is het financieel misschien makkelijker om een bemiddelingsorganisatie in te schakelen.

Invulling tussenjaar en studiekeuze

Wanneer je een tussenjaar neemt omdat je bijvoorbeeld je studiekeuze nog niet weet, zijn er adviesbureaus die je kunnen helpen. Ze denken met je mee over de invulling van je tussenjaar in het buitenland en betrekken daarin ook je toekomstige studiekeuze. In sommige gevallen wordt ook specifieke studiekeuzebegeleiding geboden. Vind hier enkele van deze adviesbureaus.

Handige sites

Of je het nu zelf regelt of via een organisatie op pad gaat, hier zijn een paar handige sites. Je kunt er reistips opdoen, een oproep plaatsen voor een reisgenoot of leren van de ervaringen van anderen:

Wereldwijzer Reisforums
www.wereldwijzer.nl

Joho
www.joho.nl/stages/stagekeuzewijzer/

Reis om de Wereld
www.reisomdewereld.nl

Around the Globe
www.aroundtheglobe.nl

Europese vrijwilligersorganisaties
European Youth Portal 

Laatste wijziging: 09-08-2018 08:25