Gezondheid

Houd er rekening mee dat je voor sommige landen inentingen nodig hebt. Vraag dat na bij je huisarts, de GGD of Travel Doctor.

Als je naar het buitenland gaat om te studeren (zowel binnen de EU, als daarbuiten) moet je in Nederland verzekerd blijven. Het maakt daarbij niet uit of je wel of niet ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente. Je kan ook zorgtoeslag blijven ontvangen.

Een buitenlandse stage of een bijbaan naast je studie kunnen wel gevolgen hebben voor je zorgverzekering. Lees meer over je zorgverzekering tijdens je studie in het buitenland

Meer informatie over gezondheid

 • Gezond op reis
  Op deze site vind je de folder ‘Beschermd op reis’. Hierin staan tips over zaken waar je voor en tijdens je verblijf in het buitenland rekening mee moet houden als je gezond wilt blijven.
 • Travelmarker
  Op deze site staan basisregels waar je je in het buitenland aan moet houden. Ook vind je er een groot aantal links naar andere websites met informatie over dit onderwerp.
 • Informatie van de Rijksoverheid
  Hier vind je informatie over onder andere het meenemen van medicijnen naar het buitenland.
 • Vakantie en reizen
  Informatie van de Rijksoverheid over reizen en landen. Hier vind je onder andere actuele reisadviezen.
 • Travel Doctor
  Travel Doctor is een landelijke organisatie van ervaren huisartsen gespecialiseerd in reizigersadvisering en -vaccinaties.

Laatste wijziging: 07-05-2014 15:01