Over de beurs

Beursbedrag
Afhankelijk van je situatie
Deadline
Deadline: 2x per jaar
Wat ga je doen?
Tussenjaar
Opleidingsniveau
Hbo of universitair
Studierichting
Landen
Duur
1 jaar

Voorwaarden

  • Je staat eind 5 vwo voor je gezamenlijke eindexamenvakken minimaal een 6,5 gemiddeld; doe je havo, dan vragen we dat je eind 4 havo een 7,5 gemiddeld staat.
  • Je maakt de TOEFL toets en daarnaast de SAT of de ACT. Maak de toets bij voorkeur voordat je je aanmeldt. We vragen om een minimumscore van 85 om je goede plaatsingsmogelijkheden te bieden. Je kunt de TOEFL eventueel meerdere keren afleggen. Daarnaast maak je ook één van de twee Amerikaanse kennistesten: de SAT of de ACT.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit. Woon je buiten Nederland? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden meedoen.
  • Je moet de eigen bijdrage kunnen betalen. Die komt, na aftrek van de beurs, neer op een bedrag tussen de $ 22.500 en $ 40.000. Kandidaten geven zelf aan welk budget zij beschikbaar hebben en de Fulbright Commission vindt plaatsingsmogelijkheden binnen het budget.
  • Je bent in eerste instantie van plan niet langer dan een jaar in Amerika te studeren.

Beursbedrag

De hoogte van de beurs varieert. De universiteit verstrekt de student een studiebeurs. Voor het studiejaar 2023-2024 was de gemiddelde studiebeurs $ 20.000, waarbij de hoogst toegekende beurs maar liefst $ 55.000 bedroeg.

Aanvragen

Er zijn 2 deadlines per jaar: in oktober en januari. Kijk voor details op de website van de beursaanbieder.

Nadat je aanmelding compleet is, word je uitgenodigd voor een selectiegesprek om nader kennis te maken. De selectiecommissie kijkt onder meer naar je motivatie en verwachtingen, je hobby’s en interesses, je cijfers en de feedback van je referenten. Ga naar de website van de beursaanbieder voor meer informatie over de aanvraagprocedure.