Over WilWeg

Wat doet WilWeg voor jou? WilWeg laat je zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om een tussenjaar of (een deel van) je studie of stage in het buitenland te doen.

De eerste stap op weg naar een onvergetelijke ervaring

WilWeg laat je zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om een tussenjaar, (een deel van) je studie of je stage in het buitenland te doen. Of je nu een paar maanden weg wilt of een semester, een jaar of zelfs een hele studie: met WilWeg zet je de eerste stap op weg naar een onvergetelijke ervaring!

WilWeg geeft je informatie over verschillende landen. Over onderwijssystemen, toelatingseisen en studiepunten. Ook kun je meer lezen over onderwerpen als visa, verzekeringen, woonruimte en de kosten van levensonderhoud.

We geven je allerlei handige tips om een stageplek in het buitenland te vinden, informatie over stagevergoedingen en beschikbare stagebeurzen. En we bieden je een overzicht van alle beschikbare beurzen voor studie, stage of onderzoek in het buitenland.

Ervaringen

Op WilWeg kun je ervaringen lezen van andere studenten, die voor een tussenjaar, studie of stage naar het buitenland zijn geweest.

WilWeg op Facebook Twitter en Instagram

WilWeg is actief op Facebook. Hier verschijnt regelmatig nieuws over internationale studies en stages. En je kunt natuurlijk zelf berichten achterlaten en vragen stellen.  

Via Wilweg-Instagram kunnen studenten die in het buitenland verblijven een verslag doen over hun tussenjaar, studie of een stage in het buitenland.

Wil je ons Instagram-account eens een weekje overnemen? Stuur dan een mail naar: wilweg@nuffic.nl

Filmpje

Wil jij een tijdje naar het buitenland? Laat je inspireren door scholieren en studenten die de stap al waagden.

Brochure WilWeg

De brochure 'Studie of stage in het buitenland? WilWeg.nl' bevat informatie over allerlei onderwerpen waarmee je te maken krijgt als je in het buitenland wilt gaan studeren of stage lopen. Je vindt er:

  • interessante en nuttige links en tips;
  • een verhaal van een studente, die voor haar stage naar het buitenland is geweest;
  • een checklist waarmee je direct aan de slag kunt.

Download de brochure 'Studie en stage in het buitenland? WilWeg.nl'(279 kB)

Nuffic en WilWeg

WilWeg is een initiatief van Nuffic, hét expertise- en dienstencentrum voor internationalisering in het Nederlandse onderwijs. Van primair en voorgezet onderwijs tot beroepsgericht en hoger onderwijs en onderzoek. 

Werk je als internationaliseerder in het hoger onderwijs? Dan heeft WilWeg allerlei materialen die je kunt gebruiken tijdens bijvoorbeeld voorlichtingsbijeenkomsten voor studenten. Denk aan posters, flyers en filmpjes. Je kunt ze heel eenvoudig downloaden of bestellen.

Information in English

Are you a non-Dutch student who is studying in the Netherlands? And are you thinking of going to another country for your studies or to do an internship? Than our English information may be a good help for you.

This is for spammers only. Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted.
Laatste wijziging: 09-08-2018 11:29