Over de beurs

Beursbedrag
Afhankelijk van je situatie
Deadline
Deadline: Jaarlijks rond juni
Wat ga je doen?
Bachelor
Master
Uitwisseling of minor
Stage
Opleidingsniveau
Hbo of universitair
Studierichting
Landen
Duur
Ongeveer een maand

De Poolse overheid biedt beurzen aan voor deelname aan zomercursussen Poolse taal en cultuur (ongeveer 20 uur les per week). Door deel te nemen aan de cursus kun je je taalvaardigheid verbeteren, Polen en zijn inwoners beter leren kennen en andere studenten van over de hele wereld ontmoeten die geïnteresseerd zijn in de Poolse taal en cultuur. Het doel is om buitenlandse studenten aan te moedigen Pools te blijven leren nadat ze zijn teruggekeerd naar hun universiteiten of om in Polen te studeren.

Docenten Poolse taal komen ook in aanmerking voor een beurs, die dankzij hun deelname aan het programma hun communicatie en didactische competentie kunnen verbeteren en andere leraren vreemde talen kunnen ontmoeten.

Voorwaarden

Details over de zomercursussen en de voorwaarden worden gepubliceerd op de website van de deelnemende universiteiten. Op de website van het Polish National Agency for Academic Exchange (NAWA) (in het Engels) vind je algemene informatie over de NAWA zomercursussen.

Beursbedrag

De beurs bestaat uit de volgende vergoedingen:

  • vergoeding van de cursus;
  • cultureel programma;
  • eten en accommodatie (3 maaltijden per dag).

De exacte bedragen voor 2024 zijn nog niet bekend.

Aanvragen

Deze beurzen worden aangeboden door het Polish National Agency for Academic Exchange (NAWA). De sluitingsdata, voorwaarden, locaties en deelnemende universiteiten worden jaarlijks bepaald door NAWA.

De informatie voor 2024 wordt begin 2024 op de Engelstalige website van de NAWA gepubliceerd. Je vindt daar ook de links naar de deelnemende universiteiten die NAWA zomercursussen aanbieden. De studiebeurs vraag je direct aan bij de deelnemende universiteit.

Vragen?

Stuur een e-mail naar kursletni@nawa.gov.pl of bel +48 22 39 03 510.