Over de beurs

Beursbedrag
€ 1.500 tot € 20.000
Deadline
Deadline: jaarlijks op 1 april
Wat ga je doen?
Bachelor
Master
Overig
Opleidingsniveau
Hbo of universitair
Universitair
Mbo
Studierichting
Landen
Duur
1 jaar

Voorwaarden

  • Je bent afgestudeerd aan een –bij voorkeur Nederlandse instelling voor mbo of hoger onderwijs, hetzij als bachelor (hbo) of als master (wo). Heb je Geneeskunde gestudeerd, dan moet je in het bezit zijn van het artsendiploma en/of aanvragen voor je PhD. Een buitenlands diploma moet in Nederland erkend zijn en daarmee gelijkwaardig zijn aan een Nederlandse bachelors- (hbo) of mastergraad (wo). Een aanvraag kan worden gedaan vanaf de laatste fase van je studie, maar kan ook worden ingediend als je je vervolgstudie of promotie al begonnen bent. Afgestudeerden uit alle disciplines kunnen een aanvraag doen.
  • Je dient aan te tonen over talenten te beschikken; zoals via cijferlijsten (een 8 gemiddeld), motivatiebrief en referentiebrieven.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of staat ten minste drie jaar in Nederland ingeschreven.
  • Aanvragers kunnen in principe slechts één maal in aanmerking komen voor een Cultuurfondsbeurs, met uitzondering van musici die eerder een beurs hebben ontvangen voor een kortlopende cursus of masterclass.
  • Cultuurfondsbeurzen zijn bedoeld voor vervolgopleidingen in het buitenland met een minimale duur van een jaar die leiden tot een eerste (na hbo) of tweede (na wo) Master-titel of een aanverwante graad en voor (vervolg)onderzoek in het buitenland met een minimale duur van drie maanden.
  • Bij de beoordeling van aanvragen speelt de motivatie voor je studieplannen een belangrijke rol.
  • Ook als je je vervolgtraject al begonnen bent of wilt afronden kun je een aanvraag doen. Let op: de toekenning geldt in principe voor het komend collegejaar, dus niet met terugwerkende kracht.

Beursbedrag

Cultuurfondsbeurzen bedragen, afhankelijk van de kwaliteit en de kwantiteit van de aanvragen, € 1.500, € 2.500, € 5.000, € 7.500, € 10.000, € 12.500, € 15.000 of € 20.000. In zeer uitzonderlijke gevallen is er ook een hoger bedrag mogelijk.

Aanvragen

Dien je aanvraag in tussen 1 februari en 1 april. Je kunt je aanvraag indienen vanaf de laatste fase van je studie.

Ga voor meer informatie en aanvragen naar de website van de beursaanbieder.